Imprimeix
PDF

Ángel Gabilondo: «Apostam perquè ningú es quedi mai més fora de l'educació per motius socials o econòmics»

Ángel Gabilondo FAS i NT CalviàEl PSIB-PSOE ha explicat la seva aposta per una educació pública i de qualitat davant unes 600 persones a Calvà, en un acte amb el portaveu del Grup Socialista a l'Assemblea de Madrid i membre del grup d'experts de Pedro Sánchez, Ángel Gabilondo, la secretària general dels Socialistes de Balears, Francina Armengol, la candidata per Mallorca al Senat, Natalia Troya, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez.

Durant l'acte, Gabilondo ha reivindicat que l'opció dels socialistes és «la universalització i socialització de l'educació perquè ningú mai més es quedi sense estudiar per motius socials o econòmics». Per això, des del Partit Socialista «veim amb mals ulls les pujades de taxes o que les beques no siguin un dret», com ha passat amb el PP aquesta legislatura.

Per garantir la igualtat d'oportunitats en l'educació, Ángel Gabilondo ha apuntat que «defensam l'educació infantil com una de les claus de l'incorporació a un espai d'igualtat d'oportunitats i la universalització de l'educació dels 0 a 18 anys perquè qui vulgui estudiar ho pugui fer». En aquest sentit, el socialista ha afegit que «no hi ha res que exclogui més que excloure a algú de l'educació pública».

Finalment, Gabilondo ha assegurat que «Espanya necessita un procés de regeneració, transformació i de reconstitució», de manera «contundent i amb moderació, «perquè la LOMCE no és moderada, és inmoderada, i la reforma laboral no és moderada, és inmoderada».

Per part seva, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha expressat la seva satisfacció per comptar a Balears «amb el millor ministre que ha tengut España, perquè és una persona que quasi va aconseguir un pacte per l'educació, la qual cosa estam treballant des de Balears».

Armengol ha recordat que el Govern «ha capgirat» la situació de l'educació a la nostra comunitat autònoma, ja que «hem passat de la crispació al diàleg, de les retallades a la inversió, de l'austeritat mal entesa a augmentar els estudis universitaris amb la Facultat de Medicina, tenim 400 professors més a les aules, estam apostamt per l'atenció a la diversitat i per la millora de les infraestructures educatives».

Tota una sèrie de millores que, segons Armengol, no basten perquè «necessitam que se'ns llevi una pedra que tenim a damunt que és la LOMCE i que volem que es derogui», de la mateixa manera que «volem una Llei d'Educació pactada tambñe amb les comuniats autònomes». Per aconseguir tot això, la secretària general ha insistit en què «és fonamental que diumenge hi hagi un sí fort al canvi i un sí fort al Partit Socialista.

La candidata al Senat per Mallorca, Natalia Troya, també ha expressat que el diumenge és un dia important perquè «tenim una nova oportunitat de dir sí al canvi, sí a una educació pública i de qualitat, sí a una sanitat universal, sí a l'Estat de dret que tant ens ha costat aconseguir i sí a una millora econòmica però no a qualsevol preu, sinó amb llocs de feina dignes i de qualitat».

L'objectiu dels socialistes, ha conclòs Troya, és «dur a Madrid el canvi que estam impulsant des de Balears, per la qual cosa necessitam que les papeletes el diumenge diguin sí al PSOE».

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube