Imprimeix
PDF

Pons explica les primeres iniciatives que presentarà al Congrés «continuant amb la tasca de defensar Balears»

pere joan pons juliol 2016El diputat socialista presentarà diferents mesures per Balears com la millora del REB, la persecució a l’explotació laboral o la tarifa interilles

Pons ha deixat clar que votarà no a la investidura de Rajoy i que el PP “ha de cercar socis afins ideològicament”

El diputat socialista per Balears, Pere Joan Pons, presentarà en els propers dies, al Congrés dels Diputats, una sèrie de mesures que afecten a les Illes Balears i que “donen continuïtat a un model de feina que es va iniciar a la campanya electoral per tal de defensar les Illes Balears” segons ha explicat avui dematí a un berenar informatiu davant els mitjans de comunicació.

Entre les mesures que es presentarà des de el Grup Parlamentari Socialista, cal destacar la recuperació dels convenis estatutaris “que està pendents des de 2008” segons ha recordat Pons. A més ha reconegut que “els socialistes faran tot el possible per reconèixer aquests convenis, a més d’afirmar que “han de quedar estipulats als pressupostos generals”.

El diputat socialista no ha volgut oblidar una mesura imprescindible per a la comunitat autònoma, com és el Règim Especial per a Balears, del qual Pons ha explicat que “s’ha d’accelerar el procés iniciat des de la conselleria d’Hisenda, del qual ara participarem activament”, una mesura que aspira a que Balears no es senti “rebutjada en el finançament estatal”.

També presentarà mesures per lluitar contra l’explotació laboral, un tema amb el que s’està fent molta feina a Balears i que Pons vol que es traslladi a Madrid. En aquest aspecte, el diputat socialista ha volgut exemplificar aquest problema amb les cambreres de pis, sostenint que “hem de reconèixer com a patologia professional les malalties de les treballadores d’aquest sector””.

Finalment, pel que fa a les mesures de Balears, Pons ha mostrat contundència a l’hora d’explicar que “es farà tot el possible perquè les prospeccions no es duguin a terme”, a l’igual que pretén que “la tarifa interilles sigui prest una realitat”.

També ha mencionat que el Grup Parlamentari Socialista ha enregistrat ja 15 iniciatives al Congrés dels Diputats, entre les quals es troben la pujada del Salari Mínim Interprofessional, la implantació de l'Ingrés Mínim Vital, la derogació de la LOMCE i de la Reforma Laboral, la implantació de la sanitat pública i universal i l'elaboració d’una Llei pel canvi climàtic a més de derogar la Llei de la Reforma Local que va aprovar el anterior Govern de Mariano Rajoy, de la qual explica que “hi ha una indignació general entre els batles dels municipis per aquesta llei, independentment del color polític de l’ajuntament en qüestió”.

Pons també ha tingut temps de parlar sobre la situació política nacional, i ha explicat que “és el moment del PP perquè té la major representació”, en canvi ha deixat clar que el seu vot serà ”no a Mariano Rajoy” a la investidura i que el PSIB sempre ha estat ”coherent en aquest sentit des de el 20D”.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube