Imprimeix
PDF

Els socialistes proposen al Congrés mesures concretes per millorar les condicions laborals de les cambreres de pis de Balears

Pere Joan Pons i Alfonso RodríguezEl diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha registrat una Proposició No de Llei a la cambra baixa per demanar millores en les condicions laborals de les cambreres de pis de Balears.

En concret, Pons ha destacat la necessitat que el primer sector productiu de les Illes, amb 13 milions de turistes anuals i amb la previsió d'un creixement econòmic del 4% a Balears per enguany, sigui capaç «de generar benestar i de crear llocs de feina estables i de més qualitat».

Per això la proposta del PSIB-PSOE demana la derogació de la reforma laboral del PP perquè, segons el diputat socialista, «incideix en una major precarietat en l'ocupació, afavoreix la devaluació salarial, desregula el temps de treball, produeix extralimitació horària i romp la negociació col·lectiva».

Precisament, un dels col·lectius més visibles de la precarietat laboral són les cambreres de pis, que a Balears pateixen manca de personal, jornades laborals de gran intensitat, malalties derivades del seu lloc de feina o salaris baixos, tal com ha denunciat el mateix col·lectiu en reiterades ocasions. Per aquest fet, Pons ha plantejat que es faci «un estudi de salut laboral per analitzar la prestació dels serveis en els hotels, especialment en matèria d'ergonomia i amb especial atenció a les cambreres de pis, per detectar i evitar noves malalties professionals, a més de tenir en compte la perspectiva de gènere en totes les accions que es desenvolupin».

A més a més, una de les demandes més importants dels sindicats, i que els socialistes també traslladen al Congrés amb aquesta iniciativa, és la modificació de l'article 42.1 de l'Estatut dels Treballadors per tal que «els treballadors que son subcontractats per realitzar serveis en el sector de l'hoteleria tenguin les mateixes condicions laborals i salaris que tendrien si fossin contractats directament per l'empresari», ha explicat Pons.

Finalment, el diputat socialista ha demanat «més efectius» per desenvolupar el Pla de Lluita Contra l'Explotació Laboral que s'està fent per segon any consegutiu a Balears, amb la finalitat «d'incrementar les actuacions per fer complir la normativa sobre les jornades de treball i sobretot per extremar la vigilància en les condicions laborals de les persones que fan feina per empreses subcontractades».

Amb aquesta iniciativa, els diputats socialistes per Balears segueixen fent feina des del Congrés per donar solució als problemes dels ciutadans i posar en marxa la legislatura mentre es forma el govern de l'Estat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube