Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE i MÉS per Mallorca presenten una PNL conjunta amb motiu del Dia Mundial de la lluita contra la SIDA

pnl conjunta dia mundial sida nov 2017ALAS, Ben Amics i els grups parlamentaris socialista i MÉS per Mallorca presenten una proposició al parlament per instar a què els portadors del VIH siguin catalogats com "infecto-transmissibles" i no “infecto-contagiós"

Amb motiu del dia mundial de la lluita contra la SIDA que se celebra dia 1 de desembre i tenint en compte que les Illes Balears té la xifra més alta de l'estat espanyol de contagis pel virus del VIH, ALAS, Ben Amics i els grups parlamentaris socialista i MÉS per Mallorca presenten una proposició al parlament per instar a què els portadors del VIH siguin catalogats com "infecto-transmissibles" i no "infecto-contagiós", tal com demana el Grup d'Estudis de la Sida estatal. Una infermetat infecto-contagiosa és la que es pot transmetre a altres persones a una relació laboral normal, com és el cas d'una meningitis o una tuberculosi.

La moció també planteja diferents mesures per frenar la transmissió del virus. Cal recordar que segons les dades d'ALAS, anualment es produeixen una mitjana de 200 contagis a les illes. Joan Lluís Llull, representant d'ALAS ha agraït al PSIB-PSOE i a MÉS per Mallorca, la presentació d'aquesta Proposició No de Llei (PNL) "Esperam que tengui el suport de la resta de partits polítics. Confiam que aquesta PNL pugui frenar aquesta situació que hi ha en aquesta comunitat autònoma, on es detecten cada any 150-160 nous casos de contagi, el que és una barbaritat. Hem de rebaixar els casos, i per això també és important la implantació de la profilaxi pre-exposició", ha assenyalat Llull.
La profilaxi preexposició (PrEP) és un tractament farmacològic per evitar les transmissions a persones que són seronegatives però que tenen pràctiques de risc. S'ha implantat a molt de paises amb bons resultats, i les estratègies per combatre el VIH d'ONUSIDA ja compten amb aquesta nova mesura. Per això volem que l'estat actuï.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube