Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE, MÉS i Podem impulsen al Parlament l'agenda feminista amb una bateria de mesures per combatre les desigualtats de gènere

Sílvia Cano Camargo i Ferrà 09-04-18Els grups parlamentaris signants dels Acords Pel Canvi han decidit traslladar al Parlament les reivindicacions expressades per més de 30.000 persones el 8 de març, impulsant una bateria de mesures per lluitar contra les desigualtats de gènere i avançar cap a la igualtat real entre dones i homes.

Per tal que aquesta lluita sigui efectiva, els partits del pacte han considerat fonamental el compromís del Govern d'Espanya, que actualment no existeix, com es demostra amb el Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere. Tal com han denunciat els portaveus de PSIB-PSOE, MÉS i Podem, el compromís de l'Estat era fer arribar a les comunitats autònomes 200 milions d'euros per enguany, dels quals només s'han inclòs 80 milions als Pressuposts Generals de l'Estat. Un fet que s'agreuja tenint en compte que el Govern de Rajoy pretén que el pressupost restant, el 60% del total, el posin les comunitats autònomes i administracions locals.

"Un incompliment inadmissible que mostra la nul·la voluntat política del PP per lluitar contra la violència masclista", ha denunciat la diputada socialista Sílvia Cano, per la qual cosa "el primer que exigim amb aquesta iniciativa és que ens arribin tots els doblers compromesos en el Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere.

Però els incompliments del Govern d'Espanya no acaben aquí, segons han denunciat els partits del pacte, ja que el Ministeri de Justícia està desmantellant els pocs jutjats de violència de gènere que hi ha per manca de personal. Per això, les tres formacions d'esquerres demanen a l'Estat que s'impliqui garantint el personal adequat per mantenir aquests jutjats.

La Proposició No de Llei també contempla continuar desenvolupant accions en l'àmbit de la Inspecció de Treball, posant especial èmfasi en la comprovació dels convenis per evitar discriminacions i en la prevenció dels riscs laborals des de la perspectiva de gènere, especialment durant l'embaràs.

De fet, la portaveu de Podem, Laura Camargo, ha destacat la importància de denúncies com la d'una treballadora d'Ibèria a la qual se li havia reclamat un test d'embaràs per accedir al seu lloc de feina. "Una denúncia que és l'única manera de posar fi a aquestes discriminacions i que permet imposar sancions des de la legislació autonòmica i que en aquest cas hauria estat d'entre els 30.000 i els 90.000 euros, per tal que aquestes discriminacions de caire laboral no es puguin tornar a produir".

A més a més, la proposta també insta al Govern de les Illes Balears a fer efectiu i accelerar el traspàs de competències en matèria d'igualtat als Consells Insulars, de manera que siguin les institucions més properes a la ciutadania les que es puguin encarregar de fer una atenció directa a les víctimes de la violència masclista.

Finalment, la iniciativa també insta al Govern a seguir desenvolupant la Llei d'Igualtat, amb el propòsit que les polítiques antidiscriminatòries per raó de sexe i de gènere arribin a tots els àmbits. El repte pel que queda de legislatura i per la següent, tal com han explicat els socis de pacte, serà crear Unitats d'Igualtat a cada conselleria, per poder projectar la igualtat a tots els àmbits dels distints departaments de l'Executiu.

En definitiva, són un conjunt de propostes que tal com ha conclòs el portaveu de MÉS per Mallorca, Josep Ferrà, "s'han de traduir en fets i pressuposts concrets, ja que són mesures prioritàries per avançar en la igualtat real, són transversals i van adreçades tant al sector públic com el privat".

La Proposició No de Llei es debatrà al ple del Parlament de demà i a l'inici de la roda de premsa, les tres formacions han condemnat i expressat paraules de rebuig per l'assassinat d'una altra dona per violència masclista, avui a la localitat de Blanes, a Girona.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube