Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE insta al PP a sumar-se a la Llei Antiprospeccions que es tornarà a presentar al Parlament

Andreu Alcover 03-05-18El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha lamentat el canvi d'opinió del PP respecte de les prospeccions, assegurant que "ara sembla que estan d'acord amb el projecte autoritzat pel Ministeri d'Exteriors en aigües de Balears".

Després de la Junta de Portaveus del Parlament, Alcover ha volgut deixar clar que "tot i que són sondejos per buscar sal a la mar, es faran amb les mateixes tècniques que s'utilitzen per cercar petroli, per la qual cosa és altament preocupant que es disfressi de projecte científic unes prospeccions que poden acabar dient si hi ha hidrocarburs o no a les nostres aigües".

Per això, Alcover ha instat al PP a decantar-se definitivament "a favor o en contra de les prospeccions", i en cas que es posicionin en contra, els ha demanat "que signin la Llei Antiprospeccions que tornarem a registrar la propera setmana al Parlament perquè pugui ser aprovada al Congrés, després que la primera llei en aquest sentit fos vetada per PP i Ciutadans".

D'altra banda, el portaveu parlamentari socialista també ha lamentat que el PP no hagi presentat cap esmena als PGE per aconseguir el descompte de resident del 75% per al transport aeri i marítim amb la península, assegurant que "si finalment s'aconsegueix, no serà perquè el PP hagi fet ni una sola passa, ja que els pressuposts no inclouen aquest descompte i tampoc l'han demanat via esmena". A partir d'ara, la possibilitat que hi ha per aconseguir la bonificació és que el PP voti a favor de l'esmena dels socialistes.

De cara al plenari de dimarts del Parlament, Alcover ha avançat que es debatrà una Proposició No de Llei del Grup Parlamentari Socialista referent al Dia Mundial de la Salut. En aquest sentit, el portaveu socialista ha recordat que "quan s'acaben de complir 6 anys de l'eliminació de la sanitat universal per part del PP, la segueixen impugnant a aquelles comunitats autònomes on garantim aquest dret bàsic a tota la població".

És per això que Alcover ha aventurat que "si el PP pensa que no hi ha d'haver sanitat universal els votants prendran nota", i ha desmentit que l'eliminació d'aquest dret sigui per motius econòmics, tal com defensaven els populars, ja que "a Balears l'atenció sanitària està garantida per a tothom i hem tancat l'any 2017 amb superàvit".

Finalment, Alcover ha destacat que pel pròxim plenari "el PP torna a ficar a la nevera al senyor Company, amb bon criteri vist el fracàs estrepitós de la seva pregunta d'ahir".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube