Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: “Esperam que el debat sobre el REB se centri en arguments i no en desqualificacions, com ha estat fins ara”

andreu alcover silvia cano previa parlamen 4 marcEl plenari del Parlament també debatrà i votarà una proposició no de llei relativa a delictes sexuals amb la qual "volem consolidar la conquesta dels drets i llibertats de les dones"

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha expressat el seu desig que el debat sobre el Règim Especial de Balears, que acollirà la cambra autonòmica demà amb motiu de la compareixença de la presidenta, Francina Armengol, "se centri en arguments i no en desqualificacions, com ha estat fins ara", referint-se a la postura que especialment PP i Cs han adoptat vers el text en les darreres setmanes.

Alcover ha recordat també que la presidenta compareix a iniciativa pròpia "perquè ella sí que dóna les explicacions que toquen, quan toquen i allà on toquen", en referència a les prop de 30 vegades que la legislatura passada es va sol·licitar a Bauzá que comparegués en el Parlament i que mai va satisfer.

El portaveu socialista també ha demanat a Company que deixi clar "el seu ordre de prioritats", ja que tampoc no va acudir a la reunió de la presidenta Armengol amb la societat civil i política en la qual va explicar els detalls d'un REB "que és, objectivament, millor que el de 2015, fins i tot en l'àmbit fiscal" i ha recordat també que tot i que Company deia que "el REB de Montoro estava llest i no es va aprovar per motius electorals", mai no va mostrar-ne la redacció. "Només n'hem vist les suposades portades".

Respecte del debat en el Congrés, Alcover ha insistit en el fet que Cs va ser l'únic partit amb representació a les dues cambres -autonòmica i nacional- que es va abstenir. "Va ser una sorpresa, perquè Pericay havia dit que li donarien suport. Això ens dóna una idea del pes que pot tenir en el seu partit", ha dit Alcover, qui també ha demanat a Cs explicacions de per què el seu diputat per les Illes Balears "no va acudir a un debat tan transcendental per al futur de les Illes".

Temps de dones

La diputada socialista i secretària d'Igualtat dels socialistes, Sílvia Cano, ha recordat que el PSIB-PSOE se sumarà a totes les mobilitzacions i convocatòria de vaga del 8 de març i ha anunciat que la part proporcional del salari corresponent al dia de vaga es destinarà a una entitat social que treballi amb dones vulnerables.

"L'any passat es varen viure unes mobilitzacions històriques i esperam que enguany també siguin massives, donades les circumstàncies polítiques i socials actuals", ha dit Cano.

"Tenim mil motius per secundar la vaga feminista. Hem duit a terme moltes iniciatives aquests anys i volem seguir consolidant la conquesta de drets i llibertats de la dona", ha explicat Cano, qui també ha posat de relleu "el perill que impliquen els clams d'alguns partits en contra de drets ja consolidats o els pactes que qüestionen la protecció contra la violència de gènere".

En aquest sentit, demà es presenta en el Parlament de les Illes Balears una proposició no de llei relativa a la reforma del codi penal pel que fa als delictes contra la llibertat sexual amb un seguit de punts que cerquen protegir la llibertat de les dones, la seva autonomia i el respecte cap a elles per exemple amb el consentiment unitari a tota relació sexual no consentida (només sí és sí), sol·licitant que la Comissió de qualificació de delictes sexuals sigui paritària o incloent la perspectiva de gènera en la formació de futurs operadors jurídics i professionals.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube