Imprimeix
PDF

Andreu Alcover: “El PP no pot consentir que el REB l’hagin aprovat dos governs socialistes”

andreu alcover debat reb marc 2019El portaveu socialista també ha demanat a Company que expliqui com pretén que els ciutadans de les Illes el prenguin "seriosament" després de votar a favor d'un text que han qualificat de "presa de pèl, frau, engany o pallassada"

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Andreu Alcover, ha defensat avui en el Parlament de les Illes Balears la postura dels socialistes envers el Règim Especial de Balears durant la compareixença de la presidenta Armengol i posterior debat, en què ha qualificat el text de "molt bo per a la nostra Comunitat Autònoma".

En aquest sentit, Alcover ha recordat que el text va comptar amb un ampli suport en el Congrés dels Diputats, inclòs del PP. No obstant això, el socialista també ha volgut recordar que tot i el vot a favor dels populars, el grup parlamentari encapçalat per Company no sempre ha estat lleial al Govern de les Illes Balears pel que fa al REB.

"Han qualificat el REB de "presa de pèl", "frau", "engany", "pallassada"... però hi voten a favor. Com volen que la ciutadania els prengui seriosament?", ha demanat Alcover a Company, a qui també ha volgut insistir en el fet que "allò que vostès no poden consentir és que el REB l'hagin aprovat dos governs socialistes", i ha justificat el vot a favor del PP en el fet que "si no haguessin votat que sí, d'aquí a vint anys encara li retreuríem, perquè estam convençuts que fins i tot vostès creuen que és un bon document".

"Company no va proposar mai ni un conveni quan era Conseller, però ara es presenta com a defensor de les reivindicacions històriques d'aquesta Comunitat. Com és possible que amb majoria absoluta a les Illes i a Espanya el PP no reclamàs el 75% de descompte per a residents o el 65% per al transport de mercaderia? Sabeu qui gestionava la Conselleria? Company, però mai o va reclamar, així que no vengui ara dient com hauria de ser", ha conclòs Alcover en referència a les desqualificacions del PP al text del REB.

Així mateix, el portaveu socialista ha tornat a demanar explicacions a Cs sobre el fet que el seu diputat nacional per les Illes Balears s'absentàs de la votació del REB en el Congrés. "Probablement el senyor Navarro veia que era un bon REB i no volia tornar aquí dient que s'havia abstingut".

Alcover, a més a més, ha repassat els avantatges que el REB suposarà per a les Illes Balears en els quatre àmbits fonamentals en què actuarà el text: costos de la insularitat, transport, energia i fiscalitat. Respecte d'això, el socialista ha destacat que "el fons d'insularitat garantirà, com a mínim, que les Illes estarem en la mitjana de les inversions territorials".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube