Imprimeix
PDF

El PP ha elegit posar el pes de la manca de finançament de la sanitat damunt els ciutadans més febles i vulnerables

Vicenç 19 abril Vicenç Thomàs: "La consellera s'oblida la seva principal obligació, que és donar atenció sanitària, no retallar"

Palma, 19 d'abril 2012.- El secretari de Salut de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs, ha valorat com a "molt irresponsables" les declaracions de la Consellera Carme Castro, segons la qual els nous retalls en Sanitat "són justos i necessaris".

"El PP ha elegit posar el pes de la manca de finançament de la sanitat damunt els ciutadans més febles i més vulnerables", ha opinat Thomàs. Les noves mesures anunciades ahir carreguen el cost "als pensionistes, que per primera vegada pagaran les medicines, i als assalariats, que pagaran més".

Les mesures "no són progressives ni son disuasòries, perquè qui pren medicaments ho fa per prescripció mèdica, no per que vol". De fet, thomàs ha recordat que, en la nostra comunitat autònoma, el 67% de les receptes són per a pensionistes. I les pensions a Balears són de les més baixes d'Espanya, amb 858 euros al mes de mitja. Per edat, és normal que els pensionistes hagin de menester més medicines, ja que, per donar un exemple, el 30% de la població major de 70 anys de Balears és hipertensa.

"La Consellera s'oblida que la seva principal obligació és donar atenció sanitària, no retallar", ha criticat Thomàs.

"La Sanitat pública té un problema de finançament, però hi ha alternatives per solucionar-ho, com posar un impost a les grans fortunes, restituir l'impost del patrimoni, o gravar més el consum d'alcohol i tabac", ha explicat Thomàs. De fet, el diputat ha recordat que, en els dos darrers anys de govern socialista a l'Estat espanyol, les mesures estructurals adoptades varen permetre un estalvi de 17.000 milions d'euros "sense cap copagament ni retall".

Però aquí, en Balears, el Partit Popular segueix optant per posar co-pagaments, com la targeta sanitària, ara el copagament farmacèutic i l'impost a la benzina , mentre ha decidit oferir desgravacions fiscals als que tenguin assegurances privades. "El PP persegueix un canvi de model molt clar en la sanitat", ha opinat.

El Govern del PP fa pagar als ciutadans i, a la vegada, retalla serveis, com ja ha fet eliminant el decret de garanties de demora en la sanitat pública. "A dia d'avui, més del 10% dels ciutadans de Balears estan en llista d'espera" ha anunciat Thomàs. Això ho hauria de comunicar el Govern, però ja ens han confirmat que donaran més informació sobre llistes d'espera.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube