Imprimeix
PDF

JSIB exigeix al conseller Bosch que no augmenti les taxes universitàries a Balears

Francesc Dalmau La pujada de taxes universitàries dificultarà millorar la formació del capital humà a les illes

Palma, 20 d'abril, 2012.- Joventuts Socialistes de les Illes Balears ha exigit avui al conseller d'Educació, Rafel Bosch, que no augmenti les taxes universitàries a la Universitat de les Illes Balears, per no dificultar encara més la millora de la formació del capital humà a la nostra comunitat.

"L'increment de taxes anunciat pel ministre Wert provocarà un abandonament dels estudis universitaris i dificultarà l'accés de molts de joves a la Universitat", ha denunciat Francesc Dalmau, secretari general de JSIB. Això augmentarà les desigualtats, ja que només els fills de pares amb més capacitat econòmica podran accedir a la formació universitària. Això també reforça la immobilitat social. "El futur dels fills de famílies amb pocs recursos és cada vegada més negre", ha dit.

Dalmau ha presentat la seva "total oposició" a les mesures anunciades pel ministre, que a Balears, poden suposar un increment de fins a 600 euros en un any. Això vol dir que "les famílies amb menys recursos hauran de dedicar pràcticament una nòmina més a l'any a pagar els estudis dels seus fills".

El fet de la insularitat, a més, fa que Balears parteixi d'una situació de desavantatge. Qualsevol obstacle o problema afegit fa encara més dramàtica la situació dels estudiants a Balears.

"Això es carrega tota l'aposta que el govern socialista presidit per Antich va fer per millorar el capital humà de les nostres illes, facilitant a molts de joves el retorn al sistema educatiu",

El PP segueix amb la seva estratègia de reduir l'educació pública a la mínima expressió: primer l'educació primària, després la secundària i ara la universitària. JSIB ha reconegut "no entendre" aquest atac frontal a la Universitat pública, quan a les Illes Balears, i segons un estudi elaborat per la pròpia institució, la UIB reporta a la societat balear 3,7 € per cada 1€ invertit. Per tant la universitat no es una despesa, es una inversió.

El President Bauzá, que es va presentar a les eleccions anunciant que aquesta seria la legislatura de "les autopistes de l'educació", només ens deixa un camí de pedres, ple d'obstacles pels estudiants de les Illes Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube