Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE presenta esmenes als PGE2012 perquè arribin a Balears 250 M€ d'inversions estatutàries

Pablo Martín i Francesc Antich Pablo Martín: "Demanam a Bauzá que sigui valent i doni suport a les esmenes socialistes als PGE, ja que no ha tengut valor de defensar els interessos dels balears en el seu propi partit"

També es demana que no pugin les taxes aeroportuàries, que es garanteixi el descompte de resident i s'elimini la necessitat de presentar el certificat

Palma, 3 de maig 2012.- Els Grup Parlamentari Socialista ha presentat en el Congrés dels diputats esmenes per aconseguir que arribin a Balears 250 milions d'euros de les inversions estatutàries que el Partit Popular ha eliminat. Així ho han explicat avui en roda de premsa el senador Francesc Antich i el diputat Pablo Martín.

"Hem presentat aquestes esmenes des de la responsabilitat. Entenem que hi ha un context difícil, però el que no entenem és que s'eliminin totalment les inversions estatutàries, encaminades a compensar la injustícia que pateix en matèria d'inversió la nostra comunitat autònoma", ha explicat Francesc Antich.

El senador ha recordat que no tots els retalls afecten de la mateixa manera a totes les comunitats autònomes, i també ha opinat que "només amb retalls" no s'arriba enlloc. "Sense creixement no hi ha confiança de ningú, ni dels consumidors, ni dels bancs, ni dels mercats", ha valorat Antich. Per això, un dels principals objectius d'aquestes esmenes és estimular l'economia productiva, perquè es torni a crear ocupació.

Pablo Martín ha presentat les esmenes socialistes, desglossades en diversos capítols com infraestructures turístiques (64,5 M€), millores relacionades amb el litoral (25 M€), amb el patrimoni paisatgístic i cultural (15 M€), amb la innovació i el Parc bit (30 M€), amb la xarxa ferroviària a Mallorca i les carreteres de Menorca, Eivissa i Formentera (50M€) iobres hidràuliques (25,4 M€). També hi ha obres d'ampliació i millora de la xarxa viària a Mallorca (23,5 M€), a Menorca (3,5M€), a Eivissa (4,6M€) i Formentera (1,5M€), a més de projectes concrets, com el Teatre i el Convent de Sant Bartomeu d'Inca (7 M€ en total).

Apart de les inversions estatutàries, els socialistes de Balears han demanat que s'elimini el paràgraf que limita el pressupost per finançar el descompte de resident en els vols i també per mantenir les subvencions al transport marítim de mercaderies. Es demana igualment que s'elimini l'exigència de presentar el certificat de resident i que no pugin les taxes aeroportuàries.

En matèria de turisme, les esmenes demanen 200.000 euros per a la difusió de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat, un milió d'euros per al Parador de Turismo d'Eivissa i un increment de 120 milions d'euros per al FOMIT (sense territorialitzar). Finalment, s'han demanat 600.000 euros per als Jutjats d'Eivissa i una quantia igual per als de Manacor, així com que es mantengui el sistema actual de compensació via PGE per evitar que pugin les tarifes elèctriques a Balears.

Martín ha demanat als diputats del PP per Balears i en concret al seu president JR.Bauzá, "que sigui valent i doni suport a les esmenes socialistes als PGE, ja que no ha tengut valor de defensar els interessos dels balears en el seu propi partit".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube