Imprimeix
PDF

Francina Armengol: "Després d'un any del PP, els ciutadans i ciutadanes vivim pitjor"

Jornada TreballPSIB El tancament dels hospitals "no té explicació, no té justificació" a no ser que JR.Bauzá vulgui ser "el que més retalla" de l'Estat espanyol.

Palma, 19 de maig 2012.- "Després d'un any de Govern del Partit Popular, els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears vivim pitjor", ha valorat avui Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE. Armengol ha fet aquestes declaracions en el marc d'una jornada de treball de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, en la que també han participat els membres del Grup Socialista, els diputats i senadors en les Corts Generals i els portaveus en els Consells insulars i a l'Ajuntament de Palma.

"Vivim pitjor que fa un any per moltes qüestions", ha explicat Armengol. Primer, l'augment de les xifres de l'atur, que ja afecten a unes 90.000 persones de les Balears. "Aquesta és la nostra principal preocupació", ha explicat, i sobre tot "les gairebé 53.000 persones que ja no tenen cap prestació ni ingressos, i que es troben en una precarietat absoluta".

També la situació econòmica està pitjor que fa un any, perquè no només les xifres no milloren, sinó que les persones es troben amb molta incertesa i desesperança. Tot això "acompanyat d'una destrossa de l'Estat del Benestar i de drets que pensàvem que ja estaven garantits", com el dret a l'educació i a la sanitat. Les polítiques d'eficiència i eficàcia no poden ser a costa d'aquest dos pilars bàsics de la nostra societat.

"El PSIB defensa que és necessari la màxima eficiència en la gestió dels recursos, però amb això no basta, s'ha d'acompanyar amb mesures per al creixement i la reactivació econòmica", ha dit. Armengol ha tornat oferir la ma al president Bauzá per "pensar i repensar" junts, i cercar fórmules, també amb els agents socials i econòmics, que permetin afrontar la greu situació sense donar una "destralada mortal" a l'Estat del Benestar, com la que ara està plantejant el PP. "La imposició, la improvisació i la manca de diàleg no pot ser la forma" de governar en aquesta comunitat, ha dit.

La secretària general ha anunciat que el grup d'economia del PSIB-PSOE està estudiant i preparant alternatives per generar ingressos amb els quals seguir donant serveis i garantir drets de la ciutadania. Propostes que s'afegeixen a les ja presentades pel PSIB fins ara, com és crear un impost sobre les indústries contaminants i sobre les grans fortunes, o fer un front comú per anar a Madrid a reclamar el que pertoca a Balears.

"No pot ser" que Balears sigui la única comunitat autònoma on es tanquen hospitals públics, i al mateix temps no es reclama el que és nostre, com ara els 240 milions del fons de competitivitat o les inversions estatutàries, ha dit.

Armengol ha opinat que el tancament dels hospitals, que segons el Pla de retalls aprovat pel govern central, estalviaria a Balears 26 milions d'euros no és creïble. "No tenim cap dada per confirmar que això sigui cert", ha dit. Bauzá va prometre enviar informació als grups de l'oposició fa ara més d'una setmana "i ens tornam enterar per la premsa", ha dit. A més, ha considerat que "l'estalvi podria ser zero", ja que si el que diu el PP és cert, i els pacients seran reubicats en l'antic hospital de Son Dureta, i la reforma d'aquestes instal·lacions costa 36 milions d'euros.

"No ho han explicat perquè no té explicació possible, no té justificació" el tancament dels hospitals. La única explicació possible, ha dit, és que Bauzá "vol ser el que més retalla de l'Estat espanyol", el que "s'atreveix a tot", fins i tot a "tancar hospitals".

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube