Imprimeix
PDF

Armengol: “Vivim pitjor que fa un any, i de manera més específica i directa a Eivissa”

120607 Armengol Tarres i Boned - RdP 1 anyLa secretària general de PSIB-PSOE i portaveu socialista al Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat avui Eivissa per fer balanç del primer any de legislatura, que en el cas de l’illa s’ha traduït en un empitjorament de les condicions de vida de la ciutadania: “Vivim pitjor que fa un any, i de manera més específica i directa a Eivissa. Si a Mallorca les persones ho passen malament, a Eivissa és el doble”. Armengol ha lamentat que un any de govern del PP a totes les institucions ha tengut com a conseqüència “la falta de lideratge polític del Consell, la falta de mesures per reactivar l’economia i la retallada de l’estat del benestar”.
 
La secretària general del PSIB-PSOE ha manifestat que el president del Consell d’Eivissa, Vicent Serra, està “submís totalment a José Ramón Bauzá, no té capacitat i passa desaparcebut. Tot el contrari del que passava quan Xico Tarrés era president del Consell”.  Segons Armengol, amb el PP “els interessos de partit estan per damunt dels interessos d’illa”. “Amb Vicent Serra, a Eivissa ens trobam amb edificis públics tancats i no hi ha noves inversions, perquè està submís les directius de Bauzá”.


Pèrdua de prop de 27.000 passatgers internacionals
Francina Armengol ha explicat que una de les conseqüències que ha tengut l’actitud “submisa” de Vicent Serra respecte a Bauzá ha estat la pèrdua de vols i de turistes, en deixar sense finançament la promoció turística de l’illa i per la cancel·lació dels acords comercials amb les companyies. La secretària general del PSIB ha detallat les dades oficials d’Aena, segons les quals l’Aeroport d’Eivissa ha perdut un total de 26.733 passatgers del Regne Unit, Itàlia i Alemanya entre desembre i abril d’aquest 2012. Armengol ha lamentat la “manca d'iniciativa per a la reactivació econòmica i per fer front a l'atur”, que a Eivissa s’ha incrementat de més de 800 persones respecte el maig de l’any passat.
 
Les polítiques del PP en aquest últim any “han perjudicat notablement a aquesta illa”, ha afegit Francina Armengol, ja les úniques receptes que han aplicat són per a “la reactivació de projectes urbanístics ja oblidats”. Segons ha dit, la dreta només s’ha preocupat de “més urbanització, més especulació i tornar a la balearització. No hem entès que si podem viure del turisme és perquè tenim un paisatge molt preuat i un gran patrimoni, com el Patrimoni de la Humanitat”.
 
“Destrucció sistemàtica de l’estat del benestar”

Francina Armegol ha valorat amb detall les mesures del PP de “destrucció sistemàtica de l’estat del benestar”, justament el dia que visita Eivissa el conseller de Sanitat de Castella-la-Manxa, José Ignacio Echániz, que es va fer conegut per dir que el copagament dels medicaments suposaven “quatre cafès” i que ja ha privatitzat quatre hospitals en un any. “Esperem que no vengui a adoctrinar sobre el que s’ha de fer a Eivissa”, ha dit Armengol. La secretaria general del PSIB s’ha referit a la paralització de les obres educatives i sanitàries i a les residències, que continuen tancades: “El Govern de Bauzá ha concertat a una escola de l’Opus Dei de Mallorca per un import 2 milions i mig d'euros, però no hi ha doblers a Eivissa per a les escoles des Pratet, sa Bodega, l’Institut de Santa Eulària i l’ampliació de l’escola de Santa Gertrudis”.
 
Francina Armengol ha fet balanç del primer any de legislatura acompanyada del president del comissió gestora de la Federació Socialista d’Eivissa, Joan Boned, i del portaveu de PSOE-Pacte al Consell d’Eivissa, Xico Tarrés. La secretària general del PSIB-PSOE ha insistit que “”, ha conclòs Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube