Imprimeix
PDF

Martínez Olmos defensa que "hi ha alternatives al retall de drets i als copagaments en matèria sanitària"

Acto Martínez Olmos Adverteix que, en moltes comunitats autònomes, la privatització de la sanitat pública serà a curt termini

Palma, 11 de juny 2012.- José Martínez Olmos, portaveu socialista en matèria sanitària en el Congrés dels Diputats, ha defensat avui a Palma que "hi ha alternatives al retall de drets, al retall de prestacions i a la imposició de copagaments en matèria sanitària a la ciutadania".

Poc abans de començar una conferència col·loqui sobre "Los recortes sanitarios de Rajoy: alcance y consecuencias", Martínez Olmos ha denunciat "el canvi de model" que el Partit Popular està duent a la sanitat pública d'aquest país que "ja és un negoci obert a la sanitat privada".

De fet, Martínez Olmos ha assegurat que "en moltes comunitats autònomes" la privatització de la sanitat pública serà "a curt termini". S'ha referit en concret a Castilla La Mancha i a la Comunitat Valenciana, on la gestió de molts de serveis i hospitals ja està en mans d'asseguradores privades.

Aquesta és una estratègia en la que, per una banda, es crea una cartera de serveis complementària per la qual han de pagar els ciutadans (com el transport sanitari no urgent, les crosses...). "Aquest és un dels àmbits on les asseguradores privades faran el seu negoci, oferint assegurances perquè el ciutadà no hagi de pagar quan les ha d'utilitzar", ha explicat.

A nivell de Balears, Martínez Olmos ha reconegut que els socialistes "estam enormement preocupats" per la gestió sanitària del govern autonòmic. S'estan donant moltes passes enrere a Balears per la "manca de voluntat del Govern del PP", i el malestar entre la comunitat sanitària és evident, ha explicat. Ha advertit que alguns dels copagaments es faran especialment durs aquí, com per exemple, en matèria de transport sanitari no urgent, que s'ho haurà de pagar el pacient, tot i que sigui aeri. Igualment, ha lamentat el tancament dels hospitals Joan March i General anunciat pel PP.

"Amb l'excusa de la crisi, estan canviant el model de drets: els drets sanitaris, els drets educatius, els drets laborals", ha valorat. Algunes de les seves mesures són, de fet, perilloses per la salut pública. "Si en una cuina d'un hotel fan feina 10 persones, 7 espanyols i 3 immigrants irregulars i a un li detecten tuberculosi, se'ls ha de tractar a tots 10. Si no es tracten els 3 immigrants, aviat ens podem trobar amb un problema de salut pública important", ha explicat.

Les mesures del PP, en definitiva, "eliminen drets, introdueixen copagaments i lleven serveis i medicines de la cartera pública. Pagam més per tenir menys", ha dit.

Martínez Olmos ha impartit una conferència davant unes 60 persones en el Centre Flassaders. Aquesta activitat s'emmarca en la campanya de balanç d'un any de Govern del PP que està duent a terme el PSIB a totes les illes.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube