Imprimeix
PDF

La crítica a Bauzá pel català arriba al Parlament Europeu

denuncia catala parlament europeuLa nova Llei de Funció Pública de Balears i la política lingüística del Govern del Partit Popular són denunciades a l'Eurocambra per la marginació que suposen per a la llengua catalana a Balears.

Després que aquesta setmana la Llei de Funció Pública hagi estat objecte d'intens debat i conflicte al Parlament de les Illes Balears, la modificació promoguda pel Partit Popular ha estat denunciada a la seu de Parlament Europeu.

Durant la reunió de l'Intergrup de Minories, Comunitats Nacionals i Llengües celebrada aquest matí a Estrasburg, una delegació composada per membres de l'Assemblea de Mestres i Professors en català i de l'STEI-intersindical ha criticat la nova Llei de Funció Pública i la política lingüística del Govern presidit per Bauzá.

L'eurodiputada socialista per Balears, Teresa Riera, ha manifestat que "el Sr. Bauzá està obsessionat en trencar el consens lingüístic que existeix a Balears. Amb aquesta política d'agressió al català, el PP s'està quedant sol una vegada més".

"Utilitzar la llengua com una eina de confrontació política no és adequat ni desitjable, i l'únic que està provocant és tensió social i desaprovació" ha afegit Riera.

La també eurodiputada socialista, Maria Badia, ha lamentat que "en un moment en què els Governs s'haurien de centrar en oferir respostes a allò que realment preocupa als ciutadans, és una llàstima que alguns es centrin encara en crear confrontació on realment no n'hi ha".

Els socialistes del Parlament Europeu fa anys que vénen reclamant que la llengua catalana obtingui l'estatus d'oficialitat a la Unió Europea. "Mentre alguns lluitem per a poder dirigir-nos en català al Parlament Europeu, altres atempten contra la seva pròpia llengua al seu propi territori" ha conclòs Badia.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube