Imprimeix
PDF

Armengol: "Els retalls del PP condemnen a Balears a una recessió sense esperança"

Executiva 12 juliol Anuncia l'oposició frontal del PSIB a les retallades, que fan caure el pes damunt les classes treballadores, aturats, pensionistes i servidors públics que "no tenen cap culpa de la mala gestió de bancs i caixes"

Palma, 12 juliol 2012.- El PSIB-PSOE ha expressat avui el seu "rebuig radical" i ha anunciat la seva "oposició frontal" a les noves retallades del Partit Popular, que són injustes i insolidàries i que "condemnen a Balears a una recessió econòmica sense esperança", ha dit Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE.

La pujada de dos punts del IVA turístic "condemna a Balears a la pèrdua d'empreses, de turistes i de llocs de treball", ha denunciat Armengol. Aquesta mesura, que afectarà de forma greu al nostre sistema productiu, també deixa "en ridícul" al president de Balears, JR. Bauzá, que no té cap pes a Madrid i no defensa allà els interessos dels ciutadans. Cal recordar que el passat mes de novembre, el Parlament de les Illes Balears va aprovar, per iniciativa del PP, una PNL per demanar a l'Estat la reducció del IVA turístic del 8 al 4%, i ara el pugen al 10. "Aquesta és la bona gestió de Bauzá", ha valorat.

Són unes mesures injustes i insolidàries, que afectaran especialment a Balears, una comunitat amb una economia molt lligada al turisme i al sector serveis. La pujada del Iva al transport, per exemple, perjudicarà molt a la connectivitat i al transport de persones i mercaderies, tant a Mallorca com, encara més, a les altres illes.

"No és just, ni acceptable, ni tolerable que la mala gestió dels bancs i caixes recaigui ara damunt els més febles, els aturats, els pensionistes, i els treballadors de classes mitjanes, que no tenen res a veure amb el rescat bancari", ha opinat Armengol, en una compareixença de premsa després de la reunió de la Comissió Executiva.

Armengol, qui ha comparegut acompanyada dels secretaris generals de Mallorca i Menorca i del president de la gestora d'Eivissa, ha criticat també la obsessió del PP de retallar "tot allò que és públic", com els sous dels servidors públics. "Els metges, infermeres, professors, bombers, policies.. no són els responsables de la mala gestió dels bancs", ha dit. A més, la retirada de la paga extra de Nadal no és progressiva, sinó que se lleva a tots els treballadors per igual.

I encara més intolerable és l'insult del president Rajoy als aturats de les Illes. Se'ls retira una bona part del sou al cap de sis mesos d'estar aturats perquè així puguin trobar feina, i a la vegada, el PP ha desmantellat els serveis d'orientació i d'ocupació a Balears.

Armengol ha recordat que Balears ja és la quarta comunitat autònoma amb major índex ce pobresa, amb 3 de cada 10 ciutadans al límit. I al mateix temps que el PP imposa als més febles el preu dels ajustos, se'n oblida dels que més tenen i decideix indultar els estafadors, els defraudadors.

Armengol ha demanat a Bauzá "que es rebel·li" contra les mesures de Rajoy, tal com estan fent dirigents del PP a altres comunitats autònomes.

La decisió avui del Consejo de Política Fiscal y Financiera de reduir encara més l'objectiu del dèficit de les comunitats autònomes del 1,1 al 0,7% en el 2013 "ofegarà de mort la sanitat i l'educació a les Illes Balears", ha vaticinat. I ha recordat que, digui el que digui el PP, les xifres parlen clar i el major responsable del dèficit públic és l'administració central, després venen les comunitats autònomes i finalment els ajuntaments. "La proposta de reduir en un 30% el nombre de regidors és un atac a la pluralitat democràtica i al sistema democràtic" i no suposarà cap estalvi important, ja que la majoria de regidors no tenen sou i només cobren dietes.

El PSIB-PSOE "defensarà a capa i espasa a les classes mitges i treballadores, a les que el PP està condemnant a la recessió i a l'empobriment", ha anunciat. El Partit iniciarà de forma immediata consultes i trobades amb empresaris, sindicats i associacions, i també amb els militants i simpatitzants socialistes, per tractar sobre la gravetat d'aquestes mesures i explicar-lis que hi ha alternatives a aquestes polítiques.

A més a més, el PSIB presentarà iniciatives en tots els ajuntaments per rebutjar les noves retallades i demanarà la compareixença del president Bauzá i dels presidents dels Consells Insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa. Igualment, en breu presentarà una iniciativa en la Diputació Permanent del Parlament de les Illes Balears en contra dels retalls.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube