Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE impulsa que el català sigui un requisit en tots els ajuntaments de les Illes Balears

Xisco Miralles Es presentaran mocions en els municipis per que tots els llocs de treball de la Corporació siguin considerats d'atenció al públic i per tant es necessiti acreditar el coneixement de la llengua catalana

Palma, 19 de juliol 2012.- El PSIB-PSOE presentarà mocions en tots els ajuntaments de les Illes Balears i en els Consells Insulars per que el català sigui un requisit pels treballadors municipals i així garantir el dret de la ciutadania a ser atès en qualsevol de les dues llengües cooficials.

Així ho ha anunciat el secretari de Política Municipal del PSIB-PSOE, Xisco Miralles, que ha informat de la campanya que es posa en marxa a tots els consistoris per a la defensa del català i contra l'atac que ha protagonitzat el PP amb la modificació de la llei de Funció Pública.

Miralles ha explicat que l'objectiu de les mocions és fer que els ajuntaments defineixin tots els llocs de treball de la corporació com d'atenció al públic i així fer que el català sigui un requisit. El dirigent socialista ha defensat la utilització d'aquesta via per garantir la no eliminació del català en l'administració municipal com pretén el PP i ha animat a tots els ajuntaments a donar-hi suport.

El batle d'Algaida ha explicat que l'atac del PP al català és "una decisió ideològica", que no té res a veure ni amb l'estalvi ni amb el compliment de promeses electorals perquè "ja ens agradaria que compleixin altres com la no pujada d'impostos o no posar copagaments ni retallar serveis públics". Miralles ha advertit, igualment, que no requerir el català a tots els treballadors crearà problemes importants als ajuntament, ja que els expedients s'haurien de fer per duplicat, en castellà i català, en cas de que puguin arribar a un funcionari que no entengui la llengua pròpia. "Això suposaria més despesa, més burocràcia i més administració", ha dit.

La llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la Funció Pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears, aprovada aquesta setmana en el Parlament amb els únics vots del PP, elimina en termes generals el requisit del coneixement de la llengua catalana per accedir a la funció pública, excepte en aquells llocs de feina d'atenció al públic. Aquesta exempció, contemplada en la disposició addicional dotzena, lletra e, obre la porta per a que els consistoris incorporin aquesta descripció d'atenció al públic a tots els llocs de feina de la seva RLT (Relació de Llocs de Treball), donat que la seva majoria tenen contacte entre el treballador públic i la ciutadania, garantint així l'atenció en català.

Les mocions que el PSIB-PSOE presentarà en els ajuntaments de les Illes Balears s'insta a que la llengua catalana serà requisit per a l'accés a l'administració municipal d'aquesta Corporació, incorporant-ho a la RLT de l'Ajuntament així com que es tindrà en compte a l'hora de convocar proves d'accés per un lloc de feina en aquesta administració.

Xisco Miralles ha defensat la utilitat d'aquesta iniciativa política com a rebel·lia a l'atac que el PP ha iniciat contra una de les llengües cooficials de les Illes Balears. El dirigent socialista ha lamentat l'obsessió del president Bauzá contra el català i el trencament del consens lingüístic que hi ha hagut en la nostra comunitat autònoma els darrers vint-i-cinc anys per part del PP.

El Consell de Mallorca presentarà aquesta moció en el seu plenari de dijous de la setmana que ve, i els diferents ajuntaments ho faran en els plens que es vagin convocant al llarg de l'estiu.

Per accedir al text sencer de la moció, seguiu el link :   http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/mocio-sobre-el-catala-en-els-ajuntaments?category_id=5

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube