Imprimeix
PDF

JSIB celebra el seu XIV Congrés per plantejar solucions als problemes que preocupen als joves

Xisco Dalmau Congrés Francesc Dalmau: "Molts de joves no podran tenir les oportunitats que varen tenir els seus pares i mares."

Palma, 20 juliol 2012.- Les Joventuts Socialistes de les Illes Balears celebra aquest cap de setmana el seu XIV Congrés, on analitzaran la situació actual dels i les joves a la nostra comunitat autònoma i plantejaran les idees i solucions als problemes que els preocupen, ha explicat avui, divendres, en roda de premsa el secretari general de JSIB, Francesc Dalmau.

"La màxima prioritat dels joves és poder accedir al futur formats i amb les màximes oportunitats dintre del mercat laboral", ha explicat Dalmau durant la presentació del Congrés. Les retallades anunciades pels governs del Partit Popular "afecten especialment i molt directament als joves", amb l'eliminació de serveis públics orientats a l'educació, a la formació, i a la integracció en el mercat laboral, ha dit.

"Ens trobam en una situació molt delicada. Molts de joves no podran tenir les oportunitats que varen tenir els seus pares i mares", ha valorat Dalmau.

"Ara tenim menys beques, menys feina i menys oportuntiats de formació", que fa set anys, quan Dalmau es fa fer càrrec de la Secretaria General de JSIB. En aquells moments, el govern socialista a l'estat espanyol i posteriorment el govern autonòmic d'esquerres, varen crear tota una sèrie de possibilitats per afavorir la formació, l'emancipació i la integració laboral dels joves. Ara "només ens trobam davant un camí de pedres i obstacles, amb més atur, una educació més elitista i pitjors salaris", ha dit.

Aquestes seran algunes de les reflexions que es plantejaran els joves socialistes de Balears en el Congrés que tindrà lloc dissabte i diumenge en la seu del sindicat UGT, a Palma (C/ Font i Monteros, 8). Amb el lema "Les teves idees, la nostra lluita", més de 80 delegats de totes les illes, debatran la ponència política que marcarà les línies d'actuació de l'organització en els propers anys.

Els delegats aprovaran la ponència i també elegiran el nou o nova secretari/a general i els membres dels nous òrgans de govern. Al Congrés també aniran uns 50 convidats i un centenar de participants i observadors. En la inauguració parlaran Lorenzo Bravo, secretari general d'UGT, Sílvia Cano, secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Bel Oliver, secretària d'Organització del PSIB-PSOE, I Sergio Gutiérrez, vocal de la CEF del PSOE.

En la cloenda, que es celebrarà diumenge, intervé la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, així com el nou o nova secretari general de JSIB. Francesc Dalmau no opta a la reelecció en el càrrec pel límit d'edat que marquen els estatuts de JSIB, que sitúen en 31 anys l'edat màxima per militar en la formació juvenil.

Fins ara, només s'ha presentat un pre-candidat: Juli Dalmau, secretari general dels Socialistes d'Esporles i regidor en aquest municipi. El termini per presentació de candidatures segueix obert fins a les 16 hores de demà dissabte.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube