Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia que la mala gestió de Bauzá ja ha fet perdre gairebé 500 M€ de finançament a Balears

Pilar costa vagaPilar Costa: "el sistema de finançament actual és el millor que hem tengut mai, però el PP ha renunciat a reclamar les inversions estatutàries i fons de competitivitat"

Palma, 7 d'agost 2012.- El sistema de finançament actual per a les Illes Balears "és el millor que hem tengut mai" per a la nostra comunitat autònoma. El que cal és reclamar a l'Estat que complesqui amb les inversions a les que s'havia compromès dintre del nou esquema de finançament: les inversions estatutàries i el fons de competitivitat, ha explicat avui Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

"En només un any, Bauzá i el Partit Popular han fet perdre a Balears gairebé 500 milions d'euros, per no reclamar i consentir que Madrid no pagui el que s'havia compromès per llei a pagar", ha denunciat Costa. La portaveu ha recordat que, en 2011, les inversions estatutàries podrien haver estat uns 110 milions d'euros, i en el 2012 uns 120 milions. Si a aquesta quantitat afegim els 240 milions del Fons de competitivitat, ens aproximan als 500 milions d'euros que "Bauzá ha deixat sense reclamar" per a Balears.

"No és possible que el Sr. Bauzá apliqui només una part del sistema de finançament -el que ens toca pagar- i renunciï als instruments complementaris que permeten que la nostra comunitat autònoma estigui millor finançada que mai", ha opinat Costa. Una cosa és l'aportació que ha de fer Balears a l'Estat, però "el què és inassumible és després renunciar als instruments compensatoris que beneficien a la nostra comunitat", ha explicat.

El PP de les Illes Balears "ni ha reclamant, ni ha demanat, ni ha negociat" l'arribada d'aquests doblers a la comunitat. Bauzá ha acotat el cap davant el PP de Madrid, posant els interessos partidistes per davant dels interessos de les Illes Balears.

El que cal ara és "que el president Bauzá reclami a Madrid el que ens toca, que defensi els interessos de Balears davant l'avantprojecte dels pressuposts generals de l'Estat per al 2013 que ara s'estan començant a debatre", ha dit la portaveu.

Costa ha recordat que el Fons de Competitivitat i les Inversions estatutàries deriven de dues lleis orgàniques, l'Estatut d'Autonomia, i la llei del nou model de finançament, que el PP "està vulnerant de manera flagrant". "El PP vol amagar la seva nefasta gestió amb pura demagògia, intentant carregar contra l'anterior executiu, però el cert és que ells són els que no han fet els deures" ha afegit Costa. "És com el que té dret a un ajut i no el va a cobrar ni el reclama", ha conclòs.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube