Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE demanarà a tots els ajuntaments que es mantengui l'ajut de 400 € per a aturats sense prestació

Joana Barceló 2 Joana Barceló exigeix al PP "respecte per als que pitjor ho estan passant" després de les paraules del portaveu parlamentari del PP

Palma, 10 agost 2012.- El PSIB-PSOE presentarà en tots els ajuntaments de les illes una moció per instar al Govern d'Espanya a prorrogar el programa PREPARA que ajuda a la requalificació professional de les persones que esgotin la seva prestació per desocupació fins a, almenys, agost del 2013.

"La dolenta situació econòmica, la reforma laboral que facilita l'acomiadament en plena crisi econòmica i els retalls del PP estan provocant una sagnia insuportable en termes d'ocupació", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló. Les preocupants dades d'atur a nivell de tota Espanya i a Balears, on el mes de juliol hem arribat a xifres històriques, han de menester una resposta per part de les autoritats. Però les polítiques del PP, lluny de donar solució, estan provocant la fractura social d'Espanya: més atur, menys protecció, menys drets, i contra tota recomanació comunitària, menys polítiques actives per afavorir l'ocupabilitat dels aturats.

Cal recordar que, els pressuposts generals de l'Estat 2012 han retallat en més de 1.700 milions d'euros les transferències a les comunitats autònomes per a polítiques actives d'ocupació. Al mateix temps, a Balears, el Partit Popular ha deixat aquesta partida pressupostària a zero euros.

En aquest context "la continuïtat del programa PREPARA és una necessitat de primer ordre", diu la moció, que ja està a disposició de totes les agrupacions per presentar-la als propers plens municipals. Aquest programa ha propiciat la millora de l'ocupabilitat de 450.000 persones aturades, ja que combina mesures actives d'orientació, formació i requalificació, al mateix temps que facilita una ajuda de renda a la persona aturada.

"No podem permetre que el Pla PREPARA desaparegui en les circumstàncies actuals, perquè és l'única font de subsistència dels ciutadans que esgoten la desocupació i que no tenen gens més que aquests 400 euros per poder viure", argumenta la moció.

Lluny de bregues polítiques, aquest ajut és "imprescindible" per a moltes famílies per poder sobreviure, en mig de la pitjor crisi econòmica que ha patit Europa en molt de temps. Per això, Joana Barceló exigeix al PP "respecte per als que pitjor ho estan passant", després de les paraules del portaveu del PP en el Congrés, Alfonso Alonso, sobre "els aturats de Zapatero".

El PSOE ha posat en marxa una campanya a nivell de tota Espanya per demanar al Govern central que prorrogui el programa, mitjançant mobilització en la xarxa i amb entitats, mocions en ajuntaments i pressió des de l'opinió pública.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube