Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE i PSM-IV-Entesa no assistiran a l'acte central de la Diada de Mallorca

GArau i Palou  Jaume Garau: " Salom ha transformat un acte simbòlic de la institució en un acte religiós a la Seu, menyspreant al Consell i a tots els mallorquins"

Magdalena Palou: "Aquests canvis unilaterals són una traïció a l'esperit de la Diada, una passa més cap a la desaparició del Consell"

Palma, 11 setembre 2012.- Els consellers del Consell de Mallorca del PSIB-PSOE i de la formació PSM-IV-Entesa no participaran demà en l'acte central de la Diada de Mallorca, que per primera vegada es celebrarà íntegrament a la Seu. "Mostram la nostra oposició frontal a aquest canvi, que trasllada el protagonisme d'un acte institucional i aconfessional a la Seu", ha denunciat el portaveu socialista Jaume Garau.

El conseller socialista ha criticat que, per primera vegada des que es va començar a celebrar la Diada de Mallorca, el 1997, es deixa totalment de banda al Consell de Mallorca. Tradicionalment, l'acte començava a l'edifici del Consell i després es feia una passejada cap a la Seu, perquè allà es troba la tomba regia del Rei Jaume II, per fer la ofrena floral. "Si la tomba es trobàs a un altre lloc, aniríem a aquest lloc", ha explicat el conseller.

L'any passat, la presidenta Salom ja va introduir la celebració d'una missa en els actes de la Diada, però enguany s'ha convocat als consellers directament a la Seu a les 10:00, per assistir a missa, després fer l'ofrena floral i acabar, allà mateix, amb el ball de gegants.

En una roda de premsa conjunta, Garau ha mostrat el seu rebuig absolut al fet de que el Consell no tengui absolutament cap protagonisme en un acte que commemora la Carta de franqueses i privilegis del Regne de Mallorca, atorgada el segle XIII per Jaume II, i que va posar els fonaments de l'autogovern a Mallorca.

"Aquests canvis decidits de forma unilateral per la presidenta -sense parlar amb l'oposició- traeixen l'esperit de la Diada, menyspreen la institució i a totes les persones que representam la voluntat popular aquí", ha opinat, per la seva banda,

Magdalena Palou, del PSM-IV-Entesa. Palou considera que aquesta passa "és una més en el camí cap a fer desaparèixer el Consell de Mallorca", que és el que realment vol la presidenta Salom. "Està acabant amb una institució política i aconfessional per retre pleitesia a la Seu", ha afegit.

El PSM-IV-Entesa ha afegit que, enguany, no faran actes alternatius, tot i que no ho descarten en el futur, si no es corregeix el protocol d'enguany.

Salom "no exerceix de presidenta del Consell", va en contra de l'Estatut d'Autonomia i de la pròpia Constitució Espanyola, ha apuntat Garau.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube