Imprimeix
PDF

Teresa Riera : "La incineració addicional de residus importats va en contra de la gestió sostenible que defensa la UE

Teresa Riera Palma, 15 setembre 2012.- La Presidenta del PSIB i eurodiputada Teresa Riera ha mostrat la seva preocupació per la decisió del PP de modificar la legislació vigent perquè es puguin cremar residus addicionals importats d'altres països europeus a la incineradora de Son Reus.

Teresa Riera ha assenyalat que "la modificació legislativa per permetre a la incineradora de Son Reus cremar residus d'altres països europeus és una més de les iniciativa preses de manera unilateral i irresponsable pel PP, a les que malauradament ja ens té acostumats".

Des de la seva posició d'eurodiputada, Riera ha recordat que "un dels propòsits de la UE sempre ha estat ampliar i enfortir els lligams dels seus  territoris. Ara bé, que això passi per que una regió assumeixi els residus d'altres països europeus a canvi de compensacions econòmiques no és un exemple de bona pràctica, i menys quan la regió receptora compta amb un ecosistema molt ric però a la vegada molt fràgil".

"Des d'Europa, la sostenibilitat sempre ha estat el principal criteri darrera de la gestió de residus" ha mencionat Riera invocant la Directiva Europea de residus de 2008 que té com a màxima la protecció del medi ambient.

Aquesta legislació exigeix que els residus es tractin segons la següent jerarquia: reducció, reutilització, reciclatge, valorització i eliminació. Per tant "el que proposa ara el PP es salta tota la jerarquia, deixant de banda qualsevol aspecte de sostenibilitat i anant totalment en contra del que s'ha perseguit en els darrers anys als municipis mallorquins, que no és més que la reducció i el reciclatge dels residus" ha assenyalat Riera.

Per a l'eurodiputada "en cap cas l'ampliació de l'activitat de la incineradora de Son Reus es pot fer d'esquena a la població, ja que aquesta té el dret a demanar informació tal i com  estableix
la Directiva Europea d'Accés Públic a la Informació Mediambiental de 2003, totalment aplicable en aquest cas donat el clar impacte mediambiental que suposa la incineració addicional de residus".

Per últim, ha volgut deixar constància que "la defensa dels interessos privats en contra dels interessos generals és un greu error. I utilitzar l'argument de creació de llocs de feina i ingressos de forma aïllada i sense tenir en compte l'impacte social, mediambiental i econòmic en general de les decisions, es com a mínim irresponsable".

"Darrerament només sentim parlar de projectes que no aporten cap valor afegit a la nostra
economia, sinó que al contrari perjudiquen a llarg termini la nostra atracció turística i la nostra imatge a l'exterior, quan el turisme segueix sent la principal activitat econòmica a Balears" ha conclòs Riera.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube