Imprimeix
PDF

Manifest del PSOE en defensa dels drets sexuals i reproductius

logo ok MANIFEST DEL PSOE "28 DE SETEMBRE, DIA MUNDIAL PEL DRET A L'AVORTAMENT LEGAL, SEGUR I GRATUÏT"

El 28 de setembre de 1990, a Argentina, la V Trobada Feminista de Latinoamèrica i del Carib va declarar el dia 28 de setembre "DIA MUNDIAL PEL DRET A L'AVORTAMENT LEGAL, SEGUR I GRATUÏT", atès que la conclusió més greu de la cimera era que les complicacions per l'avortament insegur i clandestí constitueixen la primera causa de mortalitat de les dones en molts dels països de la regió.

El PSOE es suma i dóna suport a aquesta simbòlica celebració i reclama, una vegada més, la necessitat de mantenir l'actual regulació a Espanya, impulsada pel Govern Socialista, de la Llei Orgànica 2/2010, de 3 de març, de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs (IVE).

La Llei del 2010 ha tret del Codi Penal el dret de les dones a decidir lliurement la seva maternitat i la interrupció voluntària del seu embaràs. Garanteix el dret a l'autonomia reproductiva de les dones, establint que la seva decisió personal és la causa exclusiva per a la interrupció del seu embaràs.

Amb la Llei del 2010, Espanya ha reconegut el dret de les dones a una maternitat lliurement decidida, el que suposa prosseguir o no amb el seu embaràs, sempre de forma conscient i responsable, de manera que la decisió adoptada ha de ser respectada. Al costat d'aquest dret, la Llei del 2010 reconeix i garanteix el dret a l'educació i la salut sexuals, perquè només amb una educació sexual adequada i amb la millora en l'accés als mètodes anticonceptius, podrem prevenir de forma efectiva, especialment en persones joves, les infeccions de transmissió sexual i els embarassos no desitjats, i, evitar, per tant les interrupcions voluntàries de l'embaràs.

La Llei de 2010 és a més una llei que garanteix la necessària informació de les dones i obliga a un període de reflexió abans que es puguin sotmetre a una interrupció voluntària de l'embaràs: les dones són informades de totes les prestacions, ajudes i drets que els hi corresponen si desitgen continuar amb l'embaràs, així com de les conseqüències mèdiques, psicològiques i socials derivades de la continuació de l'embaràs o de la interrupció del mateix, i de la possibilitat de rebre assessorament abans i després de la intervenció.

La Llei del 2010 és també garantista per als supòsits d'embarassos d'alt risc, en què la dona pot decidir interrompre el seu embaràs, per greus motius mèdics legalment previstos i ratificats, cas per cas, pels informes mèdics de dos especialistes o d'un comitè científic.

Les dones i homes socialistes defensem que el dret de les dones a decidir lliurement sobre la seva maternitat s'ha de fer des de la xarxa hospitalària o extrahospitalària pública, de manera que es garanteixi el caràcter universal i es normalitzi com prestació sanitària.

El PSOE espera que la celebració, enguany, del "DIA MUNDIAL PER L'AVORTAMENT LEGAL, SEGUR I GRATUÏT" sigui un èxit i conscienciï a tots els Estats de la necessitat d'una regulació que garanteixi el dret de les dones a decidir la seva maternitat. A més fem una crida a tota la població per mantenir a Espanya una llei d'acord amb les legislacions dels països del nostre entorn, i que compta amb el suport de la majoria de la població.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube