Imprimeix
PDF

El Govern de Rajoy vol deixar Balears sense inversió ferroviària fins al 2024

 Reunió tren de llevant Cosme Bonet: "Cada dia que passa sense continuar les obres, és doblers que el Govern fa perdre als ciutadans de Balears i oportunitats que perden els municipis del Llevant"

Els socialistes presentaran iniciatives d'urgència a nivell municipal, del Parlament de les Illes Balears i en el Congrés dels Diputats per reclamar la continuïtat de les obres

Manacor, 27 setembre, 2012.- Representants socialistes dels municipis de la Comarca del Llevant de Mallorca han reclamat avui la reanudació de les obres del Tren de Llevant, que ja duen un any i mig aturades davant la passivitat, la incapacitat i la irresponsabilitat del Partit Popular.

"Cada dia que passa sense continuar les obres, és doblers que el Govern fa perdre als ciutadans de Balears i oportunitats que perden els municipis del Llevant" ha denunciat el diputat socialista en el Parlament de les Illes Balears Cosme Bonet. Ja són 39 milions d'euros el que s'ha invertit en unes obres que duen any i mig paralitzades "i encara no sabem què volen fer amb elles", ha afegit.

A més a més, ara el Govern haurà de fer front a les indemnitzacions de les concesionàries, a les que ha fet esperar molt de temps sense fer feina i sense donar-lis una solució.

"Governar suposa també assumir els projectes en marxa dels governs anteriors. És indignant que el PP -no sabem si per incapacitat, per irresponsabilitat o simplement per passivitat- no està assumint la seva tasca", ha denunciat Bonet. El PSIB-PSOE, per exemple, podria haver tancat el metro, una infraestructura desastrossa que no funcionava ni donava bon servei als ciutadans; però va haver d'assumir la seva responsabilitat i va invertir 200 milions d'euros en arreglar-lo.

Zero euros per a inversions ferroviàries a Balears fins al 2024

"El projecte del Pla de Infraestructures, Transport i Vivenda 2012-2024 (PITVI), que actualment està preparant el Govern de l'Estat no preveu ni un euro per a inversions ferroviàries a Balears. Això és inacceptable", ha denunciat el diputat socialista en el Congrés Pablo Martín. La ministra de Foment, Ana Pastor, va presentar aquest PITVI ahir horabaixa en la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats, a Madrid.

"Només hi ha una solució a aquesta situació: reclamar, reclamar i tornar a reclamar davant Madrid el doblers per poder continuar les obres", han opinat els batles i regidors socialistes reunits avui horabaixa a Manacor per coordinar les accions a nivell municipal, de Balears i davant l'Estat.

Ha exigit Martín al Partit Popular, i en concret al president Bauzá, que vagi a Madrid a reclamar  el doblers per acabar les obres. "Ara és el moment. El PP pot demostrar si realment té interès en acabar aquesta infraestructura o deixar sense aquest servei als ciutadans del Llevant" ha conclòs.

"És una molt mala notícia per a tota la comarca, per tot al moviment econòmic de la comarca" ha valorat Pep Barrientos, batle de Son Servera. "Tenim pobles amb una imatge més pròxim a Beirut els anys 70 que a la Mallorca que volem com a destí turístic. És una molt mala notícia que es faci tan llarg, per tants d'anys", ha afegit.

Barrientos ha mencionat també un tema que el preocupa molt: "Qui se farà responsable d'unes obres que s'han de fer en funció d'uns convenis que ningú ha reclamat, que ningú està reclamant que se canviïn i si això suposarà per nosaltres, en el futur,una despesa que hagi d'assumir la Comunitat Autònoma". Ha apuntat Barrientos que el PP està fent una gestió pèssima d'aquest tema.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube