Imprimeix
PDF

Armengol: "La conferència de presidents ha estat una oportunitat perduda per als ciutadans de les Illes Balears"

031012 RdP Francina Armengol web El PSIB-PSOE lamenta que Bauzá torni amb les mans buides, sense haver avançat en cap dels temes que s'havia compromès a plantejar: el deute de mil milions, el compliment del sistema de finançament, el nou REB i la revisió dels PGE 2013

Palma, 3 octubre 2012.- La secretària general del PSIB-PSOE i portaveu socialista en el Parlament de les Illes Balears, Francina Armengol, ha lamentat avui que "per als ciutadans de les Illes Balears, la Conferència de Presidents hagi estat una oportunitat perduda, per la manca d'acció del president Bauzá".

Armengol ha destacat que Bauzá "torna amb les mans buides" de la Conferència de Presidents i del sopar el vespre anterior amb el president Mariano Rajoy, que també era un lloc adequat per plantejar les reivindicacions de Balears. "Jo no sé si Bauzá va obrir la boca; però per si de cas, ja li han tancat", ha declarat la socialista, en referència a les paraules de la secretària general del PP, Dolores de Cospedal, qui ha dit que Bauzá és molt optimista i li ha desitjat sort.

Bauzá s'havia compromès amb els portaveus dels grups parlamentaris a reivindicar tres coses: mil milions de deute que Madrid té amb Balears; que es complesqui íntegrament el sistema de finançament (que inclou que arribin a Balears les inversions estatutàries) i la negociació d'un nou Règim Especial de Balears, que hauria d'estar llest per al 2014. A aquests tres punts, s'afegeix el compromís que va assumir públicament amb la ciutadania de defensar un canvi en els Pressuposts Generals de l'Estat per al 2013.

Armengol ha lamentat que Bauzá, una vegada més, hagi triat ser un bon alumne de Rajoy en ves de defensar els interessos dels ciutadans de Balears. "Aquí és molt valent però quan va a Madrid acota el cap". Els ciutadans de Balears no es mereixen aquesta discriminació i aquesta marginació en relació als de la resta d'Espanya, ha afegit.

El president té ara davant seu una "greu urgència", que és arreglar els Pressuposts Generals de l'Estat que vol aprovar el govern de Rajoy. Uns PGE que preveuen la inversió de 70 euros per càpita a Balears, en comparació amb els 225 de mitjana nacional. A Balears tenim "una situació insostenible", amb unes xifres d'atur històriques per al mes de setembre -tot i la excel·lent temporada turística- retalls dramàtics en l'educació i la sanitat pública i en serveis socials, i un de cada 4 balears visquent per davall del nivell de pobresa, ha argumentat la portaveu.

Armengol ha avançat que, si Bauzá no aconsegueix que es canviïn els PGE 2013, això durà "una pujada d'impostos i més retalls a les Illes Balears". El PSIB-PSOE no entén com Bauzá pot demanar als ciutadans de Balears més sacrificis per complir amb la llei i l'objectiu del dèficit, quan Madrid no compleix les seves obligacions legals amb Balears.

Durant la compareixença del president en el Parlament la setmana que ve, els socialistes demanaran a Bauzá com pensa arreglar aquesta situació i si realment presentarà esmenes, tal com ja va anunciar -i no en va presentar ni una- durant la tramitació dels PGE 2012. Els diputats i senadors socialistes a Madrid sí presentaran esmenes als PGE de l'Estat, com ja varen fer l'any passat, i esperen que els diputats del PP els hi donin suport.

"Nosaltres hem estat coherents. Hem presentat esmenes. I hem anat a les reunions del Consolat cada vegada que se'ns ha cridat, per fer un front comú i defensar els interessos de Balears a Madrid", ha recordat Armengol. El president Bauzá "de paraula sí, però en fets, s'hi ha negat" cada vegada, ha afegit.

Armengol sí ha valorat com a positiu l'exercici de responsabilitat dels presidents socialistes de comunitats autònomes que, tot i estant totalment en contra de les retallades indiscriminades del PP, han fet un esforç per poder arribar a un manifest conjunt de la Conferència de Presidents que enviï un missatge d'unitat als mercats.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube