Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE exigeix al PP que no condemni a l'aïllament ni criminalitzi als residents de les Balears

Pilar Costa Pilar Costa: "Si amb un tema tan sensible com el descompte de residents, el PP no pot garantir que no es tocarà, què podem esperar de la resta d'injustícies dels PGE 2013?"

Palma, 8 octubre 2012.- El PSIB-PSOE ha mostrat avui la seva decepció i profunda oposició a l'anunci de la Secretària general de Transport, Carmen Librero, de que el Govern Central mantindrà la disposició addicional 10 als PGE 2013, que permet retallar amb una ordre ministerial la bonificació del descompte de residents i, per tant, deixa la porta oberta a reduccions i rebaixes en l'actual sistema.

"Amb l'excusa del frau, el Partit Popular criminalitza als residents de les Illes Balears i ens condemna a l'aïllament", ha denunciat Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

Durant la Comissió de Foment en el Congrés dels Diputats, avui matí, la secretària general de Transport, Carmen Librero, ha defensat el retall amb l'excusa de que hi ha bitllets que costen 500 o 600 euros. "No crec que ningú triï un bitllet de 600 euros perquè li bonifiquin 300 si també ha de pagar la mateixa quantitat de la seva butxaca", ha opinat Pilar Costa. Normalment, els ciutadans cerquen els bitllets més barats i només agafen els cars quan no hi ha lloc a turista, en els vols a la península (entre les illes no hi ha primera)

"Nosaltres estam d'acord en lluitar contra qualsevol tipus de frau, però no es pot criminalitzar a la majoria dels ciutadans de les illes", ha dit Costa. La portaveu de l'Executiva socialista ha recordat que els PGE2013 ja preveuen una baixada de 13 milions d'euros en la partida per al descompte de residents, i al mateix temps es preveu un augment d'usuaris, ja que per directiva europea, hi tenen dret els residents europeus i els de tercers països amb residència habitual a Balears.

El PSIB-PSOE ja té presentades diverses iniciatives tant en el Congrés dels Diputats com en el Senat i en el Parlament de les Illes Balears per instar al Ministeri a no fer en els PGE2013 "cap modificació de l'actual sistema del descompte de residents". Igualment, exigeix que qualsevol proposta de canvi es faci només amb l'acord del Govern de les Illes Balears, els consells insulars, i les meses de transport aeri i marítim de les diverses illes, així com les plataformes ciutadanes de Menorca i Eivissa.

"Tenim poques esperances de que el PP aconsegueixi canviar els PGE 2013, que ja són els pitjors en la història de les Illes Balears", ha opinat. Si en un cas tan sensible i tan clar com el descompte de residents el PP no ha aconseguit que es llevi aquesta amenaça de retall, "què podem esperar de la resta d'esmenes per arreglar les injustícies dels PGE2013?", s'ha demanat Costa.

2013: Els pitjors pressuposts de la història de les Illes Balears

"D'aquí poc es presentaran els Pressuposts de la CAIB per al 2013, que probablement seran els pitjors de la història de la nostra comunitat autònoma, si no s'aconsegueix modificar els PGE 2013", ha explicat Costa.

Així ho va avançar el vicepresident Aguiló recentment, quan va dir que si l'Estat no modificava els seus pressuposts, això es veurà reflexat en més retallades a les illes.

Però "amb quina cara demanarà el PP més sacrificis i imposarà més retalls als ciutadans quan ells no compleixen amb les seves promeses ni fan la seva feina?", ha demanat avui matí, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol. La portaveu parlamentària socialista s'ha mostrat molt crítica amb el president Bauzá, qui "no ha fet la seva feina" de negociar els PGE2013 durant l'estiu, i ara es troba davant una proposta molt avançada, on Balears surt més perjudicada que cap altra comunitat.

La manca de reivindicació del Govern Bauzá davant Rajoy i les dramàtiques conseqüències per a Balears han estat alguns dels temes que han centrat avui la reunió de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE. L'Executiva també ha analitzat els pobres resultats de la Conferència de Presidents, on el president Bauzá no va plantejar les qüestions que s'havia compromès a posar damunt la taula.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube