Imprimeix
PDF

Hugo Morán: "Importar fems no ens traurà de la crisi i posa en risc la recuperació"

conHugoMoran1 La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, acusa al PP de privatitzar la costa per afavorir interessos privats molt concrets

Palma, 24 d'octubre 2012.- El secretari d'Ordenació del Territori i Sostenibilitat de l'Executiva del PSOE, Hugo Morán, ha advertit avui matí a Palma que "és un greu error pensar que importar i incinerar fems ens traurà de la crisi". La decisió del Partit Popular va en contra de tota l'estratègia de gestió de residus de la Unió Europea, i " en risc la recuperació" pels efectes que pot tenir damunt el turisme. "Mai he vist una xemeneia en un fulletó de promoció turística", ha dit Morán.

"Avui es debateix en comissió en el Congrés dels Diputats la modificació de la Llei de residus i sols contaminats, que va ser aprovada fa poc més d'un any", ha explicat Morán. "No és casualitat" que aquesta modificació respongui a una iniciativa "molt forçada" del Govern de les Illes Balears per poder importar fems d'altres països europeus i incinerar a Mallorca.

Aquesta iniciativa del Partit Popular acaba amb tota l'estratègia de reciclatge i de gestió de residus que s'ha duit a terme a Balears i a Espanya en les darreres dècades. Fins ara, l'estratègia era promoure la reducció de residus, la seva reutilització i només, al final, la incineració del fems que no s'havia pogut evitar. "La incineració és un mecanisme de suport a la gestió de residus, no la seva finalitat", ha recordat Morán.

La importació de fems implica també canviar radicalment la pedagogia cap a la ciutadania, a la que fa dècades que es demana que recicli per no haver d'incinerar tant "i ara resulta que no tenim suficient per incinerar i importarem fems d'altres països".

En una roda de premsa en la seu del PSIB-PSOE, Morán ha assegurat que la iniciativa del PP "va en contra de tota l'estratègia, la normativa i el full de ruta de la Unió Europea en matèria de residus" i per això el Grup Socialista durà el tema al Parlament Europeu. Tot i que la importació encara no s'ha aprovat, Morán ha considerat que "ja estam en condicions de demanar al Parlament Europeu" si aquesta iniciativa va "en la línia o no" del full de ruta europeu, i així es farà.

El socialista ha lamentat que els colors "blau i verd" que ara s'identifiquen amb l'oferta paisatgística i turística de Mallorca puguin tornar-se en "gris" si surt endavant la iniciativa del PP de convertir l'illa en el femer d'Europa i la Llei de Costes, que omplirà de ciment el litoral.

"Ni la llei de costes ni la importació de fems ens ajudaran a la recuperació econòmica ni van a favor de l'interes de tots", ha opinat la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol. Ha defensat "la imatge turística que nosaltres volem de Mallorca és la Serra de Tramuntana, patrimoni humanitat, no la de ser el femer d'Europa".

El secretari de Sostenibilitat també ha criticat la nova Llei de Costes del Partit Popular, que no té altre objectiu que "expropiar a tots els ciutadans d'allò que els pertany, de la costa que és de domini públic" per donar-lo a uns propietaris privats. Morán ha recordat que la costa "era l'únic territori que s'havia salvat de l'especulació i la bombolla immobiliària", i ara també això ho volen urbanitzar.

"El PSIB defensa als ciutadans, l'interès general i la protecció del paisatge" que és essencial per garantir el model turístic de les Illes, ha explicat Francina Armengol. "El PP defensa uns interessos econòmics molt concrets, interessos d'empreses concretes", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube