Imprimeix
PDF

Armengol: "Aquesta crisi de Govern no s'arregla amb un nou conseller de Salut. Bauzá ha fracassat."

FAS al psib El PSIB reclama al PP un "canvi urgent" en la forma de governar de Bauzá, un president molt preocupat pels seus temes personals i totalment allunyat de la realitat i dels problemes dels ciutadans.

Palma, 25 d'octubre 2012.- La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha reclamat avui al Partit Popular "un canvi urgent" en la forma i en el fons de les seves polítiques, que no estan donant solució als problemes de la ciutadania, sinó immerses en un "gran desgavell". La crisi de Govern provocada per la dimissió del conseller Mesquida "és un fracàs personal del president Bauzá", que ara haurà d'anomenar el tercer responsable de Salut en 16 mesos.

"Ha dimitit la persona que gestionava el 40% del pressupost de la Comunitat Autònoma, el responsable de donar resposta als ciutadans que més ho necessiten, als més febles i als malalts", ha valorat Francina Armengol. Amb ell, ha partit tot el seu equip, que havia d'atendre els drets sanitaris i de benestar social de la ciutadania.

Però aquesta crisis de Govern "no es soluciona amb un canvi de conseller de Salut i Benestar Social", ha opinat Armengol. El problema real i urgent és la forma i el fons de les polítiques d'un Govern totalment allunyat de la realitat, que pren mesures que ens estan abocant a "més retalls, més atur i més crisi" ha explicat. Un Govern que no dialoga ni amb els sindicats ni amb l'oposició, ni amb les entitats socials, ni amb els empresaris, ni tan sols amb el Govern central de Madrid.

La situació "és dramàtica", ha dit Armengol: fa només 6 dies que Balears va haver de recórrer al rescat del Govern d'Espanya, queden 4 dies per presentar els pressuposts de la Comunitat Autònoma en els terminis que marca la Llei; estan en tramitació els Pressuposts Generals de l'Estat més perjudicials de la història per a Balears; tenim més de 75.000 aturats i 1 de cada 4 ciutadans de Balears en risc de pobresa.

En aquest context, a Balears "tenim un president allunyat de la realitat, que no s'entera del que passa dins el seu propi equip". Un president "molt preocupat amb els seus temes personals", que deixa sense lideratge el Govern, "incapaç de gestionar la crisis social i econòmica" que estam patint.

Per això, Armengol ha demanat al PP "una reflexió" i un "canvi urgent" en el fons i la forma de les seves polítiques. El PP "s'ho ha de replantejar tot", ha dit la socialista, qui considera que és "la vida quotidiana dels ciutadans la que està en perill". "El problema el té el PP, però l'estam patint tots els ciutadans de les Illes Balears", ha afegit.

Davant les informacions de que el Govern podria no presentar els pressuposts de la comunitat per al 2013 abans de dia 30 -com marca la llei-, Armengol ha advertit seria "altament irresponsable, amb la majoria absoluta que té el Partit Popular". Tenir els pressuposts és "de vital importància" per a les Balears, ha afegit.

Armengol ha aprofitat la roda de premsa per agrair als professionals sanitaris i de serveis socials de les Illes Balears la seva feina i dedicació, ja que és gràcies a la seva responsabilitat que els ciutadans estan sent atesos, "malgrat el ball de personal" a la Conselleria. Armengol espera que els nous canvis de personal directiu no duguin, una vegada més, un alt cost d'indemnitzacions d'acomiadament pels capritxos del Govern.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube