Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE dóna suport a la vaga general del 14 de novembre davant "les retallades massives del PP"

rdp 5nov web Pilar Costa: "En un any i mig, el PP ens ha duit més atur i més imposts. La seva política econòmica ha fracassat"

Pablo Martín: "Unes 1.500 famílies de Balears es podrien beneficiar immediatament si s'aprova la nova Proposició de Llei sobre Desnonament, Sobreendeutament i Insolvència presentada pel PSOE en el Congrés"

Palma, 5 novembre 2012.- El PSIB-PSOE donarà suport a la vaga general del proper 14 de novembre en contra de les "retallades massives del Partit Popular", que afecten principalment a les classes mitjanes i treballadores, als petits i mitjans empresaris i als que pitjor ho estan passant, ha anunciat avui Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva.

El PP està desmantellant l'Estat del Benestar i està minvant la qualitat de l'educació i la sanitat pública com no havia passat mai. "En només dos anys, estan tirant per terra la feina de més de 30 anys" i per això, els socialistes consideren "més que justificada" la vaga general.

Costa també ha explicat que l'Executiva, reunida avui en sessió plenària, ha analitzat altres temes d'actualitat, com són els pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2013, uns comptes "preocupants i incoherents". "Si el Govern preveu un creixement econòmic del 0,3 % l'any que ve, perquè ha aprovat una pujada d'impostos tan forta i tan precipitada?", s'ha demanat Costa. La resposta, pels socialistes, és clara: el Govern ha intentat fer quadrar els números, sobredimensionant els ingressos de forma desproporcionada, per complir amb l'objectiu del dèficit.

Els pressuposts "són opacs" i no mencionen ni els ingressos de l'Estat, ni el nou model de finançament (pel que han d'arribar uns 500 milions d'euros més), ni tan sols parlen dels consells insulars, que són "els grans oblidats" dels pressuposts. També retalla més Educació, Sanitat, i Serveis Socials, que se'n duen només un 56% del pressupost. Mentrestant, el PP preveu augmentar el deute de la comunitat en 700 milions d'euros més l'any que ve.

Costa ha recordat també que els impostos que vol el PP "no són progressius" (excepte el de patrimoni) i afectaran principalment a les classes mitjanes i treballadores. "En un any i mig, el PP ens ha portat més atur i més impostos". "Aquest és el gran fracàs de la seva política econòmica", ha conclòs.

Dació en Pagament i més flexibilitat per a les famílies

Per altra banda, el diputat socialista Pablo Martín ha explicat la proposició de llei socialista contra els desnonaments, el sobreendeutament i la insolvència que va entrar al Congrés dels Diputats la setmana passada. Martín ha dit que, més enllà de la dació en pagament, que també es recull en la iniciativa, l'objectiu d'aquesta proposició és "que no haguem d'arribar al desnonament", que cap família hagi de deixar la seva casa per motius sobrevinguts i, a més, seguir pagant un deute.

"Si el Govern del PP ha pogut aprovar tres reformes financeres per rescatar els bancs pel procediment d'urgència, pot fer el mateix amb aquest projecte de llei, que només vol que les persones rebin un tractament similar al dels bancs, la mateixa comprensió, la mateixa flexibilitat i les mateixes facilitats", ha explicat Martín.

Fins ara, les empreses i entitats podien recórrer a procediments extrajudicials per tancar acords amb els bancs, allargar els terminis de pagament del deute i altres facilitats. "Volem que les famílies tenguin també aquests beneficis i, a més, que no se'ls obligui a deixar ca seva", ha explicat el socialista. De fet, els bancs que rebin fons del FROB estaran obligats a donar aquestes opcions, si s'aprova la PL socialista.

"No estam d'acord en que es puguin rescatar entitats i no es puguin rescatar persones i famílies", ha opinat Martín. En aquest sentit, la llei també preveu limitar el préstec hipotecari al màxim del 80 per cent del valor de taxació de la casa i, si finalment s'arriba a la subhasta judicial, el preu mínim de venda serà el de la taxació que hagués fet el banc quan va atorgar l'hipoteca.

El PSOE ha calculat que devers 250.000 famílies podrien ser beneficiàries immediates de la llei a tota Espanya, de les quals unes 1.500 podrien ser de Balears.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube