Imprimeix
PDF

El Parlament aprova la “llei del fems”, sense l’informe del Consell Consultiu que demanava el PSIB-PSOE

foto web Bonet Ple 1311112El Partit Popular ha impedit, amb els seus vots en contra, que el Parlament de les Illes Balears encarregui al Consell Consultiu un informe sobre la irregular tramitació del Projecte de la llei RGE 5667/12, que permetrà fer de Mallorca “el femer d’Europa”. 

Així, sense l’informe que demanava el Grup Socialista, el PP ha tret endavant el projecte de llei de Mesures Urgents per a l’activació econòmica en matèria d’indústria i energia, noves tecnologies, residus, aigües i altres activitats i mesures tributàries, que inclou l’esmena per dur a cremar a Son Reus fems d’altres països europeus.  

El diputat socialista Cosme Bonet ha acusat al Partit Popular de desvirtuar noms (parlant de combustible en lloc de fems) i manipular el procediment legislatiu “per mantenir en la ignorància a la ciutadania i evitar informes incòmodes”. La tramitació que ha fet el PP d’aquesta llei és un clar “frau de llei”, ja que el mateix conseller Company va admetre que el Grup Parlamentari Popular presentà l’esmena per encàrrec del Consell de Mallorca. 

“La confusió que tenen vostès entre Partit i Institució explica molts dels titulars que estam veient aquestes setmanes”, ha opinat Bonet. El Consell de Mallorca hauria d’haver aplicat el procediment de modificació del Pla Director Sectorial de Residus, exigint així un període d’exposició pública i un informe mediambiental. Botant-se el procediment, “no tenim l’anàlisi, ni el diagnòstic de l’impacte de la importació de fems sobre la nostra activitat econòmica principal, que és el turisme, ni tampoc sobre l’impacte al medi ambient. Cap tipus de garantia”, ha denunciat Bonet. 

L’únic benefici que promet el PP, la congelació de la tarifa,”és fals”, ja que les famílies hauran de pagar més per una altra part, amb el cobrament de la fracció orgànica, la bonificació als productors de residus càrnics que haurà de sufragar l’administració i l’actualització del cànon de sanejament. 

Bonet ha criticat la ingerència del Govern en competències i procediments d’altres administracions, la manca d’informes i la irresponsabilitat d’un executiu que es fica on no li toca però no assumeix les seves pròpies tasques. Durant el debat, el socialista ha mostrat fotos d’abocadors il·legals a diferents indrets de Balears, una responsabilitat del Govern, que no està assumint. “Això és una mostra de la deixadesa del Govern”, ha dit. 

El diputat socialista ha lamentat que el PP no hagi volgut escoltar el Consell Consultiu en una tramitació més oberta, justa i transparent de la llei. ”No tenim informes mediambientals ni jurídics. No sabem com ens afectarà aquesta llei improvisada i irresponsable i no ho sabrem fins que comencem a patir les conseqüències”, ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube