Imprimeix
PDF

Els i les socialistes participaran en els actes del Dia Internacional contra la violència de gènere

contra la violencia de género Lucia Prats denuncia "les profundes retallades que han patit en un any els programes de prevenció, de sensibilització i de protecció de les dones i de les seves filles i fills, davant la violència de gènere"

Palma, 23 novembre 2012.- Militants, simpatitzants i càrrecs orgànics socialistes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera participaran en els actes reivindicatius que s'organitzaran a totes les illes per commemorar el dia Internacional contra la Violència de Gènere, que tindran lloc els propers dies.

Lucia Prats, secretària d'Igualtat de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha denunciat "les profundes retallades que han patit en un any els programes de prevenció, de sensibilització i de protecció de les dones, i de les seves filles i fills, davant la violència de gènere".

La violència de gènere és una xacra en contra de la que lluitam des de fa anys, però la situació enguany és pitjor que en el passat, perquè la violència contra les dones està caient en l'oblit. En els primers onze meses de l'any, gairebé mig centenar de dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o ex-parelles, 3 d'elles a les Illes Balears (1 a Mallorca i 2 a Eivissa). "Ara, el Govern no condemna els assassinats, no sensibilitza, està deixant de donar suport a les víctimes", ha afegit Prats.

Per això, el PSIB-PSOE convida a les organitzacions i als altres partits polítics a defensar, de forma conjunta, que no es redueixin els pressupostos i recursos necessaris per poder seguir realitzant campanyes de prevenció, sensibilització i suport a les dones. A més, els i les socialistes consideren "imprescindible" que es desenvolupi un pla específic d'actuacions per protegir els i les menors davant la violència de gènere que pateixen ells / es amb les seves mares.

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre (diumenge), dirigents i militants socialistes participaran en la concentració organitzada per "Feministes en Acció" que tindrà lloc demà, dissabte, 24 de novembre, a les 19:00 en la Plaça Mare de Déu de la Salut, Palma (davant Església Sant Miquel). A Menorca, càrrecs orgànics i institucionals socialistes participaran en l'acte que que tindrà lloc dissabte a Maó. A Eivissa, la Federació Socialista d'Eivissa organitza demà, dissabte, un acte de conscienciació a les 11:00 i també participaran en un altre acte a les 20h. A Formentera, l'esdeveniment principal serà la lectura del manifest dilluns, 26 de novembre, a les 13h, en un acte co-organitzat per Espai de Dones i la Conselleria d'Igualtat de Formentera. També dilluns es constituirà el Grup de Dones de la Federació Socialista de Mallorca, en una primera trobada que marcarà les principals línies d'acció per als propers anys en matèria d'emancipació i lluita pels drets de la dona.

MANIFEST del PSIB-PSOE contra la violència de gènere. http://www.psib-psoe.org/index.php/partit/quefem/documents/item/manifest-psib-psoe-dia-internacional-violencia-contra-les-dones?category_id=5

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube