Imprimeix
PDF

Manifest del PSIB-PSOE en el dia mundial contra la SIDA 2012

Lucha contra el sida Com cada 1 de desembre, el PSIB-PSOE s'uneix a la commemoració a tot el món del Dia Mundial de la SIDA. Un dia crucial per recordar i donar a conèixer a la societat la importància i la vigència de l'epidèmia global causada per l'extensió de la infecció per VIH.

Des del PSIB-PSOE, volem denunciar la reducció de les ajudes destinades a finançar els programes que desenvolupen les ONG per a la prevenció del VIH per part del Govern d'Espanya i pel Govern dels Illes Balears, la qual cosa, a les nostres Illes, suposa la desaparició del teixit associatiu que venia desenvolupant la important tasca de prevenció, informació i suport a les persones seropositives.

Al mateix temps, volem posar de manifest la nostra preocupació davant els efectes de la desaparició del Sistema Universal de Salut aprovat pel PP, amb la retirada de la targeta sanitària als immigrants en situació irregular entre altres col·lectius, i les greus conseqüències que aquesta decisió està tenint i tindrà en la salut individual i col·lectiva de la nostra comunitat, i la societat espanyola en el seu conjunt.

Una irresponsabilitat no solament sanitària, sinó també política i jurídica, posat que el Govern està prenent decisions sense comptar amb la Comissió Nacional de Coordinació i Seguiment de Programes de Prevenció de la SIDA, encarregada de coordinar les polítiques de prevenció del VIH al nostre país.

Aquestes decisions dels Governs del PP, a les quals s'hi suma la dràstica reducció del pressupost destinat a cooperació internacional, suposen una clara reculada en la resposta nacional i internacional enfront del VIH/SIDA, i contradiuen clarament els acords internacionals, tant econòmics com polítics, que ha assumit el Govern espanyol davant organismes com el Programa Conjunt de les Nacions Unides sobre el VIH/sida (ONUSIDA), l'Assemblea General de Nacions Unides UNGASS), l'Organització Internacional del Treball (OIT) o el Parlament Europeu (PE), per garantir els programes de VIH cap a l'Objectiu Zero', tal com impulsa Nacions Unides.

Per això, el PSIB-PSOE reitera la necessitat que les polítiques que donen resposta a la infecció per VIH tinguin una visió i actuació integradora i global, i que contemplin les íntimes connexions entre l'estigma, la prevenció i el diagnòstic precoç de la infecció, així com el nostre compromís per un món amb zero noves infeccions pel VIH, zero discriminacions i zero morts relacionades amb el VIH/SIDA.

Volem instar al Govern dels Illes Balears al fet que rectifiquin les seves decisions i restaurin immediatament les ajudes a les ONG's i l'atenció sanitària universal i gratuïta, i que assumeixin les seves responsabilitats de govern, creant una Unitat d'Informació   Suport permanent per combatre l'avanç de l'epidèmia, que a dia d'avui segueix suposant una amenaça sanitària.

En aquest dia, les dones i homes socialistes volem recordar als qui han mort a causa de la SIDA, i reiterem el nostre suport i agraïment a la tasca desenvolupada durant més de trenta anys per moltes persones anònimes, associacions de lluita contra la SIDA, ONG's de suport a les persones afectades, i professionals sanitaris. El seu treball en prevenció, tractament, suport psicosocial i sensibilització sobre el VIH/SIDA, i el seu permanent suport contra l'estigma i la discriminació de les persones que viuen amb el VIH, són elements indispensables per seguir avançant en una adequada resposta a la pandèmia i garantir els drets humans de les persones seropositives.

1 de desembre de 2012.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube