Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE qualifica “d'estocada contra les persones més febles” la decisió del Govern Rajoy de no pujar les pensions

Foto mitjans Consell Polític webLa portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa, ha qualificat “d'estocada contra les persones més febles” la decisió del Govern Rajoy de no revaloritzar les pensions. Costa, que ha comparegut en roda de premsa per explicar els acords de la reunió del Consell Polític del PSIB-PSOE, ha recordat que a aquesta congelació, els pensionistes han d'afegir els incompliments del PP de pujada d'imposts com l'IVA, copago farmacèutic o l'impost de la benzina que suposa una pèrdua molt important de recursos per aquest col·lectiu.  

Pilar Costa ha recordat que aquesta decisió del PP afectarà molt negativament als pensionistes de les Illes Balears, que tenen una pensió mitjana un 8,6% més baixa que l'estatal. 

Des del PSIB-PSOE, Pilar Costa ha anunciat una oposició frontal a aquest nou incompliment de Rajoy i ha recordat el nou engany del PP que “fa dos mesos va prometre que no tocaria les pensions però que al final les ha tocat per baixar-les de facto, tal i com ha fet amb la sanitat, l'educació o les polítiques socials”. 

Govern utilitza fons públics per defensar imputats

Pilar Costa ha criticat durament la decisió del Govern, a través de l’Advocacia de la Comunitat, de demanar l’arxiu de les actuacions en el cas Over i que afecten al president del Parlament, Pere Rotger. Per Costa és una actuació “d’extraordinària gravetat al posar-se al costat de la defensa d'un imputat i no en defensa de la part acusatòria” que demostra l’interès del PP “de voler tapar i ocultar la corrupció que afecta al seu partit”. 

El Govern Bauçà està utilitzant fons públics per defensar imputats en causes judicials per presumpta corrupció”, ha denunciat Costa, per qui “Bauçà confon el que són diners públics amb el PP”. “Si algú vol exercir la defensa d'un imputat que s'ho pagui de la seva butxaca i si el PP vol defensar a qualcú que ho pagui el PP no tots els ciutadans” ha afirmat la portaveu socialista. 

A més, “és la constatació que Bauçà ha perdut la batalla que mantenia en el sí del PP contra la corrupció” ha dit Costa, que ha afegit que “si fa uns dies Bauçà ja va tirar a la paperera el seu codi ètic, el darrer ha estat utilitzar els doblers públics de tots per fer d'advocat i no acusació en un cas de presumpta corrupció”. La portaveu socialista ha considerat que aquesta actuació de Bauçà obeeix a que la pròpia gent del PP l’han obligat a retrocedir en l’aplicació del seu codi ètic. La portaveu i diputada ha avançat que el Grup Socialista demanarà explicacions al Govern en el Parlament per aquesta decisió.

Contra la llei de taxes judicials i els desnonaments

El Consell Polític del PSIB-PSOE ha donat suport a una resolució de rebuig a la recent aprovada llei de taxes judicials que limita la tutela judicial efectiva recollida en la Constitució Espanyola i que empara a totes aquelles persones que no tenguin recursos econòmics suficients per accedir a la Justícia. 

Igualment, s’ha manifestat el recolzament al recurs d’inconstitucionalitat presentat pel PSOE contra aquesta llei així com el suport i adhesió a totes les reivindicacions i actes que organitzin els col·lectius implicats, com puguin ser Col·legi d’Advocats de les Illes Balears o el Col·legi de Procuradors, jutges, fiscals i secretaris judicials. 

Així mateix, en la reunió del Consell Polític del PSIB-PSOE, ha manifestat la urgència d’aprovar una nova legislació en matèria d’execució hipotecària i/o desnonaments que permeti rescatar les persones que es trobin de en una situació d'especial dificultat sobrevinguda, que els pugui ocasionar la pèrdua del seu habitatge habitual, o del local on exerceixen principalment la seva activitat econòmica. La resolució aprovada també reclama que “s’acabin els abusos de les entitats financeres, que es permeti a les persones renegociar el seu deute per a possibilitar-ne el pagament i que ningú es quedi sense vivenda per no poder pagar de manera immediata”.  

En el text que ha comptat amb el suport del Consell Polític del PSIB-PSOE es rebutgen les mesures adoptades pel Govern Rajoy “per insuficients, ja que no solucionen el problema, sinó que simplement retarden fins a dos anys els desnonaments, però es perd la propietat de l’habitatge, i són tan restrictives que molt poques persones poden acollir-s’hi”.  

Per altra part, des del PSIB-PSOE s’ha criticat que el pressupost del Govern Bauçà per al 2013 no servirà per solucionar ni un sol dels problemes reals de les persones. Els Socialistes han reclamat un nou projecte “basat en una política fiscal progressiva, en polítiques de reactivació econòmica i el manteniment de l’estat del benestar” a la vegada que s’ha exigit a l’Executiu que reclami al Govern Central el compliment estricte de l’actual model de finançament i que situï a les Illes Balears en la mitjana de finançament de les Comunitats Autònomes. 

La reunió del Consell Polític del PSIB-PSOE també ha aprovat una resolució política per a que el partit treballi en favor de la transparència, de la participació, el creixement de la implantació territorial, igualtat d'oportunitats i la regeneració. Finalment, també s’ha adherit al manifest amb motiu del Dia Internacional de Lluita contra la Sida, que es celebra avui 1 de desembre.

Cosme Bonet, nou secretari Autonòmic del PSIB-PSOE

Per altra part, en la reunió del Consell Polític s’ha aprovat el nomenament de Cosme Bonet com a nou secretari de Política Autonòmica i Coordinació Institucional de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE. Bonet, que ja formava part de l’òrgan de direcció socialista com a secretari de Formació, passa a ocupar aquesta nova secretaria en substitució d’Antoni Gómez Arbona, que ha renunciat al càrrec per motius personals. Les funcions que fins ara requeien en la secretaria de Formació són assumides per Pere Joan Pons, secretari d’Idees i Programes. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube