Imprimeix
PDF

Menorca inicia l’aplicació del pla de modernització HACER PSOE 2015

Bel Oliver i Vicenç Tur 2 Després de les vacances de Nadal se celebrarà un Comitè Insular per debatre i territorialitzar les accions que proposa el pla HACER PSOE 2015.

La secretaria d'organització del PSIB-PSOE Bel Oliver s'ha reunit a la seu socialista de Maó amb representants de l'Executiva insular, de les agrupacions locals i de les Joventuts Socialistes de Menorca per detallar-los el contingut del pla HACER PSOE 2015 i començar a avaluar la seva aplicació concreta a Menorca.

Abans d'aquesta trobada Oliver i el secretari general del PSOE Menorca Vicenç Tur han comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar les línies mestres d'un pla que, en paraules de la Secretària d'Organització del PSIB-PSOE, aposta per "fer més fort el partit, més proper, per modernitzar-lo i així apropar-nos a la gent".

El pla HACER PSOE 2015 l'ha elaborat la Secretaria d'Organització de la comissió Executiva Federal a partir de les resolucions del 38è Congrés Federal de Sevilla. La iniciativa recull línies, objectius i actuacions i implica des de l'Executiva Federal fins a totes les agrupacions i la militància. Amb ell es cerca que l'organització del PSOE sigui "més permeable a les demandes, més útil a la ciutadania, perquè continuï essent la garantia de defensa dels interessos generals i un instrument en defensa de la cohesió social. En definitiva que el partit sigui una organització viva, oberta democràtica i plural, i aconseguir així la confiança majoritària dels ciutadans i ciutadanes".

Per aconseguir-ho el pla HACER PSOE 2015 determina sis grans línies estratègiques: la consolidació i millora de la base social i la militància, la modernització de les estructures territorials i sectorials, la igualtat en sentit ampli, la millora de l'acció electoral, la formació de militats, càrrecs públics i orgànics i obrir l'acció política aprofitant les noves tecnologies". D'aquestes línies mestres se'n deriven 33 objectius específics i 46 accions concretes.

Finalment Oliver ha detallat que, tant a nivell Balear com insular, es realitzarà una adaptació del pla a la realitat social i territorial. "És un pla viu, dinàmic, que ha de servir per ser més útils, més plurals, més oberts i transparents i estar més en contacte amb la gent, entendre de primera mà les seves preocupacions i poder oferir solucions alternatives, solucions que avui fan falta més que mai".

En la mateixa línia Vicenç Tur ha destacat que el més important d'aquest pla "és que arribi a la base social, a la nostra militància perquè el punt d'inflexió del canvi del partit passa per el protagonisme de les estructures de base. Les agrupacions locals han de ser el motor que torni a fer creïble elnostre projecte".

El secretari general del PSOE insular detalla que a Menorca ja s'està fent feina en la línia que determina el pla. "Tots els processos congressuals de després de les eleccions anaven encaminats a fer complir els objectius de major transparència, participació i major connexió amb la ciutadania". En aquest aspecte ha explicat que la primera feina que ha fet l'executiva insular ha estat reunir-se amb les vuit agrupacions locals, "no només amb les executives, sinó també amb la militància a través d'assemblees". Una línia que tindrà continuïtat per concretar la valoració i el desplegament del HACER PSOE 2015.

També cal destacar la "important" tasca de coordinació institucional que s'està duent a terme per "poder presentar alternatives útils, de veritat, per a la gent. Això s'ha vist especialment en les darreres setmanes, quan davant de qualsevol atac, normalment pressupostari, del PP el PSOE ha formulat alternatives per evidenciar que les seves polítiques no són les úniques possibles". Unes alternatives que els socialistes menorquins treballen amb el teixit social. "No hi ha cap col·lectiu que estigui patint les decisions dels governs del PP amb el que no ens haguem reunit. Es tracta de ser corretja de transmissió de les propostes i demandes de la ciutadania a les institucions". Però Tur reconeix que cal "multiplicar, intensificar, aquesta feina; cal tornar a recuperar el carrer implicant a la militància per copsar l'opinió de la societat".

Per poder fer front a aquests reptes Tur ha demanat que el partit respongui a "aquest ritme accelerat que porta la societat" i que des de la direcció Federal es "camini el més ràpid possible cap aquestes estructures noves" per tal que la ciutadania torni a confiar en el PSOE amb la vocació de guanyar eleccions "per transformar la societat en benefici de la gent, especialment de la que ho està passant pitjor".

Finalment el Secretari General del PSOE Menorca ha anunciat que proposarà a l'Executiva Insular que després de les vacances de Nadal se celebri un Comitè Insular –màxim òrgan de govern entre congressos- per debatre, territorialitzar i localitzar les accions que proposa el pla de modernització HACER PSOE 2015.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube