Imprimeix
PDF

El PP torna a ignorar les propostes dels formenterers als pressuposts del 2013 i rebutja totes les esmenes específiques per Formentera

191212 Font debat pressupost

Margalida Font: "És inacceptable el què està fent el Govern del PP amb Formentera. Ens ignora i ens ofega, i els pressuposts del 2013 s'encarregaran de que l'any que ve sigui encara més difícil per als formenterers i formentereres"

Margalida Font, secretària general dels Socialistes de Formentera, ha lamentat profundament que el PP hagi deixat Formentera desatesa en l'aprovació dels pressuposts de la Comunitat Autònoma per al 2013. "Una vegada més, el PP ha ignorat les propostes i les necessitats dels formenterers", ha declarat Font, després que, amb la seva majoria absoluta, el Grup del PP hagi rebutjat 24 de les 25 esmenes presentades per la diputada al Parlament de les Illes Balears.

La única esmena de les 25 presentades al debat en el plenari que va ser aprovada no era específica per a Formentera, sinó que preveia 60.000 euros per a un programa de drogodependència. Totes les propostes específiques per a l'illa han estat rebutjades.

Entre les esmenes més importants presentades per la diputada formenterera estava el compromís de destinar 600.00 euros a la promoció turística diferenciada de l'illa. "Tot i que la competència no estigui transferida al Consell Insular, durant l'anterior govern del president Antich es signaren acords que permetien pal·liar la manca de finançament en aquest sentit", ha explicat Font. El PP també ha rebutjat dues esmenes molt importants en matèria educativa: l'inici de les obres a l'escola de Sant Ferran i l'ampliació de 4 aules a l'Institut Marc Ferrer.

Respecte a mobilitat, Font havia presentat una esmena per reclamar 100.000 euros per ampliar i millorar el transport públic a l'illa, una competència que "tot i que està transferida, està mal dotada, i per tant cal complementar", ha dit. Font ha criticat la manca de compromís del Govern de JR.Bauzá en matèria d'agricultura, on s'havien presentat bastants esmenes. Així, queden sense ajuts la comunitat de regants, i tampoc queda fermat el tema de l'emisari. "Tot i que el conseller va dir que hi haurà doblers dintre d'una partida més general, la realitat és que no apareix com a tal en els pressuposts", ha explicat la socialista.

El PP s'ha negat també a donar suport a una partida per ajuts a la dona i a finançar el conveni d'immigració, que és una competència del Govern però és l'Ajuntament-Consell de Formentera qui dóna el servei. "Sense l'aportació econòmica, ens veurem obligats a no poder prestar aquest servei", ha lamentat Margalida Font.

"És inacceptable el què està fent el Govern del PP amb Formentera. Ens ignora i ens ofega, i els pressuposts del 2013 s'encarregaran de que l'any que ve sigui encara més difícil per als formenterers i formentereres", ha conclòs Font.

 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube