Imprimeix
PDF

Margalida Font ha presentat un recurs d'empara davant el Constitucional per poder crear el Grup Mixt al Parlament de les Illes Balears

191212 Font debat pressupost La diputada no adscrita per Formentera, de la coalició GxF-PSOE, Margalida Font, ha presentat un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional (TC) contra el rebuig per part de la Mesa del Parlament d'autoritzar la creació d'un grup mixt en el que pugui integrar-se.

Font considera que l'article 24.2 del Reglament del Parlament justifica la seva petició, pel que ha decidit sol · licitar l'empara del Constitucional després que la taula del Parlament hagi denegat per dues vegades la seva demanda, un recurs que va formalitzar després de finalitzar el passat període de sessions al desembre.

La diputada discrepa de la decisió adoptada per la Mesa del Parlament i al·lega que aquest article del Reglament l'empara en indicar que es podran constituir grups parlamentaris en els deu primers dies de cada període de sessions per part de «diputats de nova incorporació al Parlament com conseqüència de la dimissió d'un o diversos diputats ».

Font va rebre l'acta de diputada al maig de 2012, en substitució de Jaume Ferrer, en virtut d'un pacte electoral de la coalició GxF-PSOE pel que tots dos es repartien el temps de la legislatura al Parlament.

Un cop assumit l'escó, Font va reclamar per primera vegada la constitució d'un grup mixt, que li va ser denegada per la Mesa del Parlament al·legant que només es poden constituir grups parlamentaris en els deu primers dies del període de sessions. Al començament del següent curs parlamentari, el passat setembre, la diputada va tornar a reclamar i de nou li va ser denegat.

Font considera incorrecta la interpretació del Reglament realitzada per la Mesa del Parlament, i el rebuig de la seva petició per part dels membres de la taula del grup parlamentari popular, i diu que no té altra alternativa que anar al Constitucional.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube