Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE celebrarà les jornades parlamentaries a Menorca en reconeixement al paper dels consells insulars

CosmeMenorca "Al Parlament de les Illes Balears no sabem quina veu té el Sr Tadeo. No l'hem sentit parlar ni una sola vegada, no l'hem sentit defensar els interessos de Menorca ni un sol cop, no li hem sentit aixecar la veu sobre les decisions del Govern Bauzà que perjudiquen al Consell de Menorca i per tant perjudiquen els interessos dels menorquins i menorquines". Amb aquesta afirmació el Secretari de Política Autonòmica i Coordinació Institucional del PSIB-PSOE Cosme Bonet ha volgut exemplificar el nul compromís amb els Consells Insular del Govern Bauzà i del PP.

Bonet ha realitzat aquesta declaració durant la presentació de les jornades parlamentàries que el Grup del PSIB-PSOE al Parlament celebrarà el proper dia 24 de gener a Menorca. Acompanyat per el Secretari General del PSOE Menorca Vicenç Tur, la diputada i cap de llista del PSOE Menorca al Parlament Joana Barceló i el portaveu del grup socialista al Consell Insular Joan Marquès, Bonet ha especificat que el fet de triar Menorca per celebrar aquesta reunió respon a la voluntat del partit d'evidenciar "la importància que per nosaltres tenen els Consells insulars". Una importància que contrasta amb la "nova recentralització" de les institucions que lamentablement està impulsant el PP . El Govern també margina als Consells insulars, no té en compte la seva opinió, no considera als consells com a part fonamental de l'estructura d'aquesta comunitat. Aquesta Comunitat Autònoma és diversa i plural i es constitueix sobre unes identitats molt clares de cascuna de les illes. Per això reivindiquem el paper que ha de tenir els consells".

En aquest sentit Bonet considera "lamentable" que es produeixin situacions com el fet de que CAEB Menorca es reuneixi amb el president del Govern sense la presència de cap membre del Govern del CIMe. "És un menyspreu absolut de la institució insular". Un menysteniment que també s'evidencia amb el fet que tot i haver-se celebrat diverses Conferències de Presidents, el Govern no hagi comparegut ni una sola vegada per explicar què s'ha debatut en aquestes conferències. "Des del nostre punt de vista això vol dir que no s'ha acordat rés, que es reuneixen però no parlen, no arriben a acords". A més el secretari de política Institucional del PSIB-PSOE ha recordat que han exigit, en una recent reunió amb la presidència del Parlament, que es constitueixi la Comissió General de Consells Insulars, que figura l'Estatut d'Autonomia.

A banda de la defensa del paper clau dels consells insulars, Bonet també ha explicat que els principals eixos de feina de feina que continuarà realitzant el Grup socialista al Parlament durant els propers mesos. En un any que "tindrà una importància cabdal" la fenia se centrarà en la lluita contra l'atur, la política econòmica, els drets socials, l'educació i la sanitat.

De la seva banda Joana Barceló ha afegit que davant la manca de resultats d'una política econòmica "només basada en l'austeritat que té uns impactes duríssims sobretot en el món laboral, en l'increment de la pobresa i en les dificultats d'accés als serveis públics" el partits i els seus parlamentaris continuaran "fent seguiment i denunciant tot el que suposi dificultats en l'accés als serveis públics i increment de les desigualtats entre persones, però també entre els territoris". En aquest aspecte Barceló ha emfatitzat la importància del seguiment de la elaboració de la Llei de Finançament dels Consells, "perquè es tracta del finançament dels serveis bàsics dels ciutadans i ciutadanes de Menorca (de cadascuna de les Illes)" i ha reiterat la necessitat que per aprovar aquesta llei s'hagi de comptar amb l'acord de tots els consells, de manera que no sigui fruit "només d'un acord intern del PP".

Amb la mateixa línia el portaveu del grup Socialista al Consell de Menorca –qui també ha estat convidat a participar d'aquestes jornades, així com ho han estat els diputats i senadors de Balears, a més de la direcció del PSOE Menorca- ha emfatitzat la importància d'estrènyer encara més la col·laboració amb els parlamentaris, "a diferència del que ha succeït en els darrers mesos quan normatives que perjudiquen al Consell de Menorca es veien refrendades per els vots dels diputat menorquins del PP". En definitiva per a Joan Marquès amb iniciatives com aquesta es tornarà a posar en evidència "el trist paper que juga el president Tadeo en la defensa dels interessos de Menorca. És de domini general l'apatia i submissió davant les decisions del Govern Bauzà".

Destacar finalment que amb les jornades parlamentaries del proper dia 24 es visualitzarà que els socialistes no deixaran de fer propostes "en pro de la defensa dels interessos" dels menorquins i menorquines. "I sobretot, farem feina per contrarestar la manca absoluta de lideratge del president Consell i del PP de Menorca", segons ha explicat Vicenç Tur ."Davant aquesta incapacitat o voluntat política de no fer-ho, sempre trobaran un PSOE que ho defensarà i de forma coordinada, tal i com ja ho esteim fent", ha explicat Tur per concloure la seva intervenció.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube