Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE denuncia les "negociacions ocultes" del Govern Bauzá amb Madrid per retallar el descompte de resident

Executiva 22 gener Pilar Costa: "No podem permetre que es toqui ni un euro del descompte de resident. Estam disposats a fer un front comú a Madrid per defensar els drets dels ciutadans de les illes"

El PSIB-PSOE ha denunciat avui que el Govern de les Illes Balears manté "negociacions ocultes" amb el Govern central per retallar el descompte de resident, introduint un tope màxim. "El PP ha tornat a enganar la ciutadania, ocultant negociacions en un tema tan important i de vital importància com és el descompte de resident", ha declarat Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE.

Costa ha exigit al PP que "expliqui què està negociant, en quines condicions i fins on està disposat a arribar". Els socialistes de les Illes Balears només han sabut d'aquestes negociacions per les informacions arribades de Canàries, on ja han sortit a denunciar el retall que prepara el PP. El Govern de Canàries ha mostrat el seu rebuig i crítica frontal a la proposta de posar un tope màxim de 60 euros per trajecte al descompte de resident. "A Balears, el Govern no ha dit ni mu. Només reacciona quan es veu obligat perquè s'ha destapat aquesta informació", ha afegit.

La portaveu socialista considera que "no podem permetre que es toqui ni un euro del descompte de resident. Per als illencs el descompte és com les carreteres a la península, una qüestió de supervivència". Ha recordat que "va costar molt aconseguir un descompte del 50%, un èxit del govern socialista, i en aquell moment el PP encara es queixava".

Per les informacions aparegudes fins ara, el tope del descompte previst per a Canàries seria de 60 euros per trajecte, tot i que de moment, desconeixem si aquest ho seria també per a Balears. "El sistema del descompte a Canàries és diferent. A Balears, podria ser inferior", ha explicat amb prudència, ja que "qui ho ha d'explicar és el Govern".

En qualsevol cas, "el PP ha de deixar de criminalitzar als ciutadans de les Illes balears", ha dit Costa. Ha recordat com el Ministeri, fa uns mesos, va criticar que alguns bitllets costin 500 o fins a 600 euros. "Ningú que pugui comprar un bitllet de 100 euros es compra un de 600 per aprofitar el descompte de resident. Dir això implica un desconeixement absolut de la realitat de les illes". En aquell moment, el Ministeri va justificar així el tope que ara podrà introduir per decisió administrativa, perquè els pressuposts generals de l'Estat per al 2013 així ho preveuen en una disposició addicional que els socialistes varen denunciar en el seu moment.

"El PP ens va dir que no creéssim alarmisme i va intentar amagar la realitat amb una esmena descafeïnada al Senat. Ara es veu quina és la realitat", ha afegit Costa. I si la situació pot ser dolenta per Mallorca, la situació que pateixen les illes de Menorca, Eivissa i Formentera és encara pitjor, perquè els preus són més alts per la doble i triple insularitat.

Ha recordat la diputada que el PP es queixava molt en el passat, però des que governa "la connectivitat ha anat a pitjor" , amb menys connexions, preus més alts, i ara la retallada del descompte. És un Govern "inepte", ha opinat. 

El PSOE, a Madrid, ja ha demanat la compareixença de la ministra de Foment en el Congrés dels Diputats, i a Balears, els socialistes demanaran la compareixença del conseller de Turisme, perquè expliqui tot el que hi ha darrera.

"Nosaltres estam disposats a fer un front comú per defensar a Madrid els drets dels ciutadans en matèria de connectivitat", ha dit Costa.

Costa ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de la primera reunió de la Comissió Executiva d'enguany. Un any que sens dubte vindrà marcat per les dificultats econòmiques que pateixen moltes empreses i moltes famílies, amb xifres històriques d'atur (96.000 persones a les illes) i amb gairebé un 25% de la població al límit del llindar de la pobresa.

I davant això, a Balears, hi ha un Govern que no dialoga, que no pacta. Que la única cosa que vol és tancar-li la boca als que pensen diferent. Un Govern que no té altra cosa que minvar transparència, control i participació ciutadana, com ara pretén fer amb la modificació de la Llei del Bon Govern i la Bona Administració.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube