Imprimeix
PDF

FITUR: El PSOE demana a l'equip de Govern del CIMe que faci feina per atraure més turistes

 BarceloParlament7122011 El PSOE demana al Govern del Consell de Menorca que treballi en l'àmbit turístic des de l'exercici de les responsabilitats competencials que té, des de la transparència i cooperació política, institucional i privada (en aquest aspecte cal recordar que encara no se sap rés sobre la incorporació dels representants del sector a la Fundació Destí, l'ens que hauria de marcar la línia a seguir en producte turístic).

Els socialistes rebutgen l'estratègia única que sembla tenir l'executiu insular de l'atac polític com a millor defensa...l'atac polític no porta més turistes.

Són a FITUR, la fira més important del mercat de turisme estatal, un mercat molt important per a Menorca per la despesa turística que genera i pel nombre de pernoctacions que suposa, entre d'altres indicadors. En aquest aspecte cal recordar que les dades del darrer any no han estat bones: durant el 2012 Menorca ha perdut 35.700 turistes espanyols i 228.106 pernoctacions dels visitants nacionals, una davallada que no ha estat compensada per l'increment de les pernoctacions dels turistes estrangers. Per tant, amb dades objectives, no ha estat aquest any millor que l'any passat...açò sense entrar en l'estacionalitat que s'incrementa (tal i com apunten avui també els mitjans de comunicació).

I davant d'aquesta realitat cal demanar-se què fa l'equip de govern insular per a millorar la situació? Quines són les actuacions fetes pel Consell per a recuperar mercat nacional? Després d'un any i mig governant encara no ho sabem. Sembla que les actuacions i acords, que bé estan, gairebé només fan referència al turisme estranger...i el nacional? Es resignen a no actuar, a perdre any rere any turistes provinents de la resta de l'Estat? Des del PSOE creiem que aquesta no una bona estratègia per a Menorca.

Però hi ha dues qüestions més que s'han d'assenyalar i sobre les que valdria la pena reflexionar:

Per les declaracions i els fets, sembla que la promoció turística de Menorca avui a la fira de FITUR es fonamenta en el Camí de Cavalls com a producte estrella, en el marc de Menorca Reserva de Biosfera. En aquest aspecte cal recordar-los que tant en la preservació de Menorca, com en la pròpia construcció del Camí de Cavalls com a producte turístic (així com amb la concreció d'activitats relacionades amb l'esport i la natura), alguna cosa van fer bé els anteriors governs...Nou producte? Avui està per veure....Mentre tant comprovem com d'entre les poques accions promocionals que impulsa l'equip de Govern s'anuncia una relacionada amb la gastronomia de la que no sabem si realment té a veure amb la cuina que es fa a Menorca.

En segon lloc esmentar que tot i que la promoció turística sigui competència del Consell aquest encara no ha rebut els recursos econòmics pel seu exercici directe. De fet el mateix PP estableix la necessitat de la cooperació institucional, evitant la duplicitat d'accions en moments prou difícils econòmicament per a les institucions...si és així creu el Consell que és prioritari invertir recursos propis en promoció turística davant d'altres actuacions que sí són pròpies de la institució insular i de la seva única responsabilitat? La cooperació local, el benestar social, la cultura, els joves, el transport públic,... ¿No creuen que és millor que les accions en promoció turística que el Consell decideix siguin finançades des de l'Agencia de Turisme de les Illes Balears, sobretot quan s'han omplert la boca de dir que els Consells decideixen en què es gasten els recursos de promoció del Govern?

En definitiva el PSOE de Menorca demana a l'equip de Govern del CIMe que treballin i millorin resultats, ja que com indiquen les dades tenen prou feina a fer; una feina que s'hauria de concertar un poc més amb el sector...a tots ens aniria millor.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube