Imprimeix
PDF

El PSOE valora molt positivament que el ple del CIMe hagi demanat per unanimitat que es mantingui el descompte de resident "sense sostre tarifari"

rdp pressuposts CIM Els socialistes menorquins volen agrair la sensibilitat demostrada per tots els representants polítics a la institució insular durant el plenari celebrat a petició del Grup Socialista.

El PSOE de Menorca es mostra molt satisfet per l'actitud que han mostrat els tres grups polítics representats al Consell Insular de Menorca en defensa del manteniment del descompte de resident "sense sostre tarifari" en el ple extraordinari celebrat avui per abordar aquest problema.

En aquest ple el Grup del PSOE, en veu del seu portaveu Joan Marquès, ha insistit en la necessitat de centrar el debat no en les darreres declaracions del president Bauzá i de la Ministra de Foment assegurant que es mantindria el 50% del descompte de resident, sinó en la necessitat de garantir que aquest descompte no es veurà afectat per cap mena de límit màxim.

Prèviament el president del Consell Insular havia presentat una esmena a la totalitat a la iniciativa Socialista en la qual es formulava una proposta de declaració institucional. Però en la seva formulació inicial no s'hi feia referència a aquesta necessitat d'esvair qualsevol mena de dubte sobre la possibilitat que el Ministeri de Foment pugui fer efectiu el que es va determinar en la disposició addicional desena dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Davant d'aquesta proposta el conseller Marquès ha recordat a l'equip de govern insular que ni la ministra de Foment (en resposta a una pregunta del senador Francesc Antich i a una interpel·lació de Coalición Canaria) ni el president del Govern Balear al Parlament, han estat capaços de garantir que no s'imposarà límit màxim al descompte per a residents.

De la seva banda el Grup PSM més per Menorca també havia proposat una esmena en la qual es demanava que es tramités una llei específica per abordar el problema del transport aeri a Balears i a Menorca.

Finalment però –potser perquè a l'equip de govern del CIMe tampoc l'han convençut les declaracions de la Ministra Pastor i del President Bauzá- s'ha arribat a un consens per tal que la declaració institucional modifiqui el paràgraf central de la proposta del Grup Popular eliminant l'afirmació 'descartada a dia a dia d'avui per el Ministeri de Foment' (en referència a la possible aplicació d'un límit màxim al descompte de resident) i incorporant a 'la necessitat de que l'actual sistema de bonificació es mantingui com fins ara' l'afegitó "sense sostre tarifari", proposat pel PSOE.

En definitiva els socialistes menorquins agraeixen al president Tadeo que hagi recapacitat sobre la postura que va prendre dimarts al Parlament votant en contra de la proposta Socialista i ara sí hagi fet una passa endavant en defensa dels interessos dels menorquins i menorquines. De tota manera però caldrà veure com ho defensa davant els executius autonòmic i estatal, ja que la declaració institucional es tanca amb l'acord de fer-la arribar al Govern de les Illes Balears i al Ministeri de Foment.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube