Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE: la reforma de la llei de l'administració local "és un atac frontal als ajuntaments"

miralles i costa Xesc Miralles, secretari de Política Municipal: "La proposta no respon a cap demanda ciutadana ni soluciona cap dels problemes dels ajuntaments: no simplifica procediments, no evita duplicitats i no agilita els tràmits."

El PSIB-PSOE ha manifestat avui la seva total oposició a la proposta de reforma de la Llei de Bases del Règim Local que va aprovar divendres el Consell de Ministres.

"No és la proposta que esperàvem ni que necessitam els ajuntaments de les Illes Balears", ha declarat el secretari de Política Municipal de la Comissió Executiva del PSIB, Xisco Miralles. De fet, Miralles ha qualificat la proposta del PP com a "un atac frontal als ajuntaments", amb conseqüències que patiran tots els ciutadans, i sobre tot els dels municipis més petits.

La proposta del PP "obre la porta a la supressió definitiva dels ajuntaments més petits", començant per imposar-lis uns estàndards de qualitat decidits pel Govern, amb els que estaran obligats a complir, o sinó els llevaran la competència del servei, que serà privatitzat.

"Primer els buidaran de competències, llevant capacitat de gestió als Ajuntaments, i després llevaran directament els gestors, és a dir, els batles i els regidors", ha vaticinat Miralles.

Estam parlant tant de serveis obligatoris com d'aquells que no ho són: serveis de neteja, escoletes municipals, serveis de recollida de fems, etc. De fet, el PP està intentant aprofitar aquest exercici per "privatitzar els serveis municipals, ja sigui de forma mancomunada o directament, i per eliminar alguns ajuntaments, cosa que no s'atreveixen a fer directament", ha dit el batle d'Algaida.

Miralles ha considerat que el PP, amb l'excusa de la crisi i de l'austeritat, està "llevant la raó de ser dels ajuntaments, minvant la governança local i la democràcia dels municipis, que és on es resolen els problemes".

Però la reforma proposada pel PP "no respon a cap demanda ciutadana ni dóna solució als problemes reals dels ajuntaments: no simplifica procediments, no evita duplicitats i no agilita els tràmits". Dels problemes reals municipals, que són la manca de definició clara de les competències (qui ha de donar quin servei) i del finançament de les entitats locals, no soluciona cap, ha explicat.

El secretari de Política Municipal ha lamentat que el PP vulgui així "culpar als ajuntaments del deute públic, quan ja ha quedat clar que no és així". Ha reivindicat la feina voluntària i desinteressada de molts de regidors i regidores, batles i batlesses de tota Espanya, als que ara es vol carregar la culpa del deute públic.

Per això, el PSIB-PSOE posarà en marxa una campanya per denuncia de l'atac al municipalisme, als ajuntaments, a la democràcia de proximitat, amb mocions als ajuntaments, al Parlament de les Illes Balears i a nivell estatal.

Aquest ha estat un dels temes principals de la reunió de la Comissió Executiva del PSIB-PSOE, avui horabaixa. Els socialistes també han analitzat l'actual situació de crisi política i institucional que viu la nostra comunitat autònoma, amb un estat de total confrontació del Govern Bauzá amb tots els sectors socials i econòmics.

Pilar Costa, portaveu de la Comissió Executiva, ha explicat la preocupació del PSIB-PSOE per la pujada indiscriminada i general d'imposts que està fent el Partit Popular, i que inevitablement acabarà ofegant a la ciutadania i les petites i mitjanes empreses de Balears.

Costa ha lamentat també el "doble discurs" del PP, que amb la reforma de l'Administració local diu que vol eliminar duplicitats, i al mateix temps, crea la figura del comissari polític a Formentera. Avui, Bauzá i quatre consellers s'han reunit amb el Consell de Formentera per analitzar les duplicitats i mirar d'eliminar-les, però ells mateixos han creat una figura de control "a la única illa on no governen", ha opinat.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube