Imprimeix
PDF

PSIB-PSOE reclama més polítiques d'estímul i ocupació perquè "cap indicador laboral és millor que al febrer 2011"

Joana Barceló web 2Joana Barceló alerta que continua la destrucció d'ocupació, amb 4.754 afiliats menys que fa un any. Aquesta xifra d'afiliació "ens retorna a nivells d'abans del 2004".


Els socialistes es mostren satisfets que l'atur hagi baixat a les Balears, malgrat la manca de polítiques actives d'ocupació i de reactivació econòmica per part del Govern. Les dades de la conjuntura laboral del mes de febrer indiquen que a Balears ha baixat l'atur, malgrat la manca de polítiques d'estímul i reactivació econòmica per part del Govern. Tot i així, els socialistes alerten que la situació del mercat laboral encara és pitjor que el febrer del 2011. "Cap indicador laboral és millor que al febrer del 2011", ha explicat la diputada socialista Joana Barceló.

En primer lloc, continua la destrucció d'ocupació, amb 344.249 afiliats a la Seguretat Social, que són 4.754 menys que fa un any. Aquesta xifra d'afiliació "ens retorna a nivells d'abans del 2004", ha explicat Barceló.

L'atur registrat en 93.947 treballadors suposa una baixada interanual de 4.406 treballadors però, una vegada més, aquesta xifra s'explica per la forta baixada dels treballadors estrangers (4.081 menys) i els joves (2.000 menys), que surten del mercat laboral de les Illes per optar a la recerca de treball fora. "De fet, estem encara en un atur superior al febrer del 2011 en 4.285 persones", ha detallat la diputada.

El PSIB-PSOE s'ha mostrat molt preocupat per l'augment dels aturats de llarga durada i l'increment del nombre de persones aturades que ja no reben cap prestació. Actualment hi ha a Balears 51.400 treballadors inscrits a l'atur sense rebre cap prestació, el que suposa 2.000 menys que fa un any, però 8.500 més que al febrer del 2011.

Per això els socialistes insisteixen en la necessitat de reactivar l'economia i de reforçar les polítiques actives d'ocupació, que ajudin als aturats a millorar la seva formació i a trobar feina. Barceló ha explicat que les polítiques de reactivació econòmica i les polítiques actives d'ocupació són ara "més necessàries que mai". "La manca de polítiques actives per donar suport als aturats de llarga durada que queden sense prestacions té un impacte directe en la pobresa a les Illes", ha afegit.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube