Imprimeix
PDF

El PSIB-PSOE convoca una Conferència Política per al 2014

Consell Polític PSIBEl PSIB-PSOE celebrarà una Conferència Política en febrer del 2014, poc després de la que organitzarà el PSOE el mes d'octubre del 2013.

Així ho ha aprovat de forma unànime el Consell Polític del PSIB-PSOE, màxim òrgan de govern del partit entre congressos, a proposta de la Comissió Executiva.

El Consell Polític ha aprovat també les tres propostes de resolució que havia presentat la Comissió Executiva. La proposta sobre l'articulació federal de l'estat espanyol defensa reformar la Constitució Espanyola per avançar cap a un model d'estat federal. Front l'immobilisme d'alguns partits polítics i davant l'esgotament de l'actual model autonòmic, els socialistes proposen desenvolupar-lo, actualitzar-lo i fer-lo avançar. La reforma de la Constitució que proposa el PSIB-PSOE haurà de garantir la igualtat entre espanyols, alhora que el respecte per les singularitats, des de la pluralitat i la diversitat.

En una altra resolució, els socialistes han expressat el seu rebuig frontal als copagaments sanitaris que els governs del PP estan imposant a la ciutadania, amb efectes especialment greus per als col·lectius més febles, com els pensionistes. El PSIB-PSOE reafirma el seu compromís amb un sistema de salut públic, universal i finançat via imposts. Igualment, denuncia el canvi de model de la sanitat espanyola i insta a tots els representats públics i orgànics a lluitar per tornar-lo enrere.

Una tercera resolució posa de manifest la preocupació dels socialistes amb l'atur, la pobresa i l'exclusió social. Els socialistes demanen i proposen mesures concretes per lluitar contra el problema de l'atur massiu, que afecta a milers i milers de famílies i està provocant un problema creixent d'exclusió social. Igualment, destaca la necessitat de fer plans d'ocupació, de donar atenció privilegiada als col·lectius més desfavorits, derogar la Reforma Laboral del PP i avançar cap a un mercat laboral amb més ocupació de qualitat i repartiment del temps de feina, així com un salari mínim europeu.

Aquesta Conferència Política acabarà de tancar el cicle de debat i replantejament ideològic en el si del Partit Socialista i que té en la Conferència Política del PSOE en octubre un esdeveniment central. Les conclusions i propostes del PSOE s'hauran de desenvolupar i adaptar a la realitat de cada una de les federacions insulars, en conferències polítiques paral·leles, que culminaran amb la del PSIB-PSOE, el febrer del 2014.

Aquesta cita permetrà també accelerar les propostes i els grans eixos programàtics del PSIB-PSOE de cara a les eleccions europees el 2014 i les autonòmiques i municipals el 2015.

La Conferència Política estarà estructurada en tres grans àrees temàtiques:  Creixement econòmic i ocupació; Aprofundiment democràtic i reformes institucionals, i Defensa de l'Estat de Benestar i dels drets socials. Tot el procés estarà coordinat per Pere Joan Pons, secretari d'Idees, Programes i Formació del PSIB-PSOE, i en el comitè organitzador s'integraran també la Secretaria d'Organització i Secretaria de Política Autonòmica i Coordinació Institucional.

"És urgent donar respostes als problemes de la gent i el plantejament d'esquerres és avui més necessari que mai, per això, els socialistes volem estar al capdavant de les noves propostes, noves idees i noves fórmules per afrontar la crisi actual que patim i que s'ha demostrat que no es pot combatre només amb polítiques d'austeritat, sinó que són necessàries mesures d'impuls de l'economia i de manteniment de l'Estat de Benestar", ha explicat la portaveu del PSIB-PSOE, Pilar Costa.

La portaveu ha recalcat el PSIB-PSOE "ja du mesos fent feina en una estratègia política propositiva, d'apropament a la ciutadania i a les entitats socials i econòmiques, a través dels diàlegs i reunions sectorials". Les agrupacions, les federacions, les secretaries i les sis sectorials del PSIB-PSOE (medi ambient, participació ciutadana, societat de la informació, salut, educació i emprenedors) reforçaran aquesta tasca en els propers mesos, per recollir idees i reforçar els plantejaments socialistes en tots els àmbits.  

El Consell Polític també ha aprovat el nomenament de Mercedes Garrido com a nova secretària de Medi Ambient i Territori, en substitució de Maria Lluïsa Dubon, que ha renunciat per motius personals.

En la reunió, la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha fet un anàlisi polític de la situació actual a Balears i s'ha donat compte dels informes de les secretaries de la Comissió Executiva. També hi ha hagut temps per precs i preguntes. 

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube