Imprimeix
PDF

Armengol qualifica de "pantomima del PP" l'anunci de Bauzá i Serra de traspassar la promoció turística

130430 FOTO_ARMENGOL_TORRESLa secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha qualificat de "pantomima del PP" l'anunci fet ahir després de la Conferència de Presidents de traspassar la promoció turística als consells insulars.

Segons Armengol, el president del Govern, José Ramón Bauzá "menteix més que parla" i ha recordat que "fa un any va anunciar que la nova Llei de finançament dels consells entraria en vigor l'1 de gener del 2013, i encara l'estam esperant". Armengol, que ha ofert una roda de premsa aquesta tarda a Eivissa acompanyada del secretari general de la FSE-PSOE, Vicent Torres, ha recordat que el conseller de Turisme, Carlos Delgado, s'ha manifestat "una vegada i una altra en contra del traspàs de la competència".

Armengol s'ha preguntat com pensen dotar aquest traspàs, tenint en compte que "Delgado no inverteix absolutament res a Eivissa". "Què transferiran? És molt fàcil, 0 euros i 0 recursos humans", ha advertit Armengol, si ens atenem al balanç de la gestió "del pitjor conseller de Turisme de la història, amb diferència". Armengol ha avançat que dimarts vinent el PP té una "oportunitat d'or" de ratificar la voluntat de transferir promoció turística, votant a favor de la moció que presenta el Grup Parlamentari Socialista per tal d'avançar en aquest traspàs; una moció que es va registrar al Parlament la setmana passada com a continuació de la recent interpel•lació de Xico Tarrés a Carlos Delgado.

El secretari general de la FSE també s'ha referit a l'anunci del Govern respecte a la promoció turística recordant que "ens trobam molt més endarrere que fa dos anys". "Ens vam trobar en una situació difícil, però com a mínim no vam deixar desmantellats els consells, com ha fet Delgado". Vicent Torres agafa l'anunci d'ahir amb "molts de recels" i, sobre tot, insistint que "haurem de vigilar-los de molt a prop, per veure quan es traspassa i què es traspassa". Torres ha recordat que a la passada legislatura, tot i no fer-se efectiu el traspàs, el Consell d'Eivissa disposava de més de 2 milions d'euros per fer la seua pròpia promoció. Uns recursos que Delgado ha deixat a 0, com ha lamentat el secretari general de la FSE.

Les "conseqüències nefastes" dels governs del PP
Armengol s'ha referit a la situació "terrible" a causa dels elevats índexs de desocupació a les illes, amb més de 160.000 persones sense feina al conjunt de les Balears, amb més del 60% dels joves sense feina, per damunt de la mitjana estatal. En la vigília del Primer de Maig, Armengol ha lamentat la resposta de Bauzá, avui al Parlament, a la proposta socialista d'un pla de xoc contra l'atur, destinant-hi els recursos que pugui aconseguir Balears amb la flexibilització del dèficit. "Bauzá ha dit que no, que no ho pensen fer. És una desgràcia tenir un president que no representa els interessos de les Illes balears, ni coneix ni l'interessa l'illa d'Eivissa."

Armengol i Torres, juntament amb altres membres i càrrecs de la FSE, participaran demà a la manifestació d'Eivissa convocada pels sindicats amb motiu del Primer de Maig. Tots dos han coincidit en afirmar que les polítiques del PP s'han vist que són "un fracàs" i que tenen "conseqüències nefastes". La secretària general ha lamentat que "els retalls i l'austeritat del PP no han servit per remuntar, tot el contrari: ha servit per estar pitjor", ja que hi ha 25.000 mil persones aturades més al conjunt de les illes que fa dos anys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube