Imprimeix
PDF

Armengol: "Bauzá ha fet una esmena a la totalitat al seu propi Govern i a les seves polítiques fracassades"

FAS partit El PSIB-PSOE exigeix la compareixença urgent del president en el Parlament per "omplir de contingut el canvi de cares i concretar en mesures el nou impuls" que vol donar al seu Govern. La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, considera que "el president Bauzá ha fet una esmena a la totalitat al seu propi Govern i a les seves pròpies polítiques fracassades dels darrers dos anys".

En una roda de premsa per valorar el "canvi de cares" del Govern, Armengol ha destacat que Bauzá ha fet fora dos dels pedestals més importants del seu equip: el vicepresident econòmic i el conseller d'educació i portaveu del Govern. "Els dos en els que més s'havia recolzat per dur a terme els canvis econòmics profunds i treure endavant les autopistes de l'educació que havia promès", ha explicat.

La formació d'aquest nou govern a meitat de legislatura per donar "un nou impuls" a les seves polítiques, du el reconeixement implícit del seu fracàs absolut, ha opinat la socialista. Un canvi que, segons els socialistes, suposarà un temps de "paralització del govern" -poden ser mesos- fins que s'acabin d'estructurar els nous equips i tot comenci a funcionar una altra vegada.

Armengol s'ha demanat "per què ha fet el president aquesta remodelació?", cosa que ell mateix no va ser capaç d'explicar ahir. En opinió dels socialistes, el vicepresident Aguiló ha estat cessat per haver fracassat en el seu únic objectiu econòmic: el compliment de l'objectiu del dèficit, a més de la seva gestió, amb el creixement del deute, les pitjors xifres d'inversió del Govern de l'Estat a Balears, o la pujada històrica de l'atur, que ja afecta a 169.000 persones.

Al conseller d'Educació no l'han cessat per haver crispat la situació amb la comunitat educativa, per la seva manca de diàleg ni pels retalls en educació. "L'han cessat perquè els radicals dintre del Govern i del Partit Popular el consideren massa moderat, massa tebi", ha explicat Armengol. La socialista s'ha mostrat "molt preocupada" perquè els nous consellers són persones "de perfil més baix, més radical, més al servei del Consolat i més extrems".

Compareixença de Bauzá i les propostes socialistes

La secretària general del PSIB-PSOE considera que Bauzá "encara ha d'omplir de contingut el canvi de cares" que ha fet en el Govern, que és només "una promoció interna dels que eren directors generals" . Per aquest motiu, els socialistes han registrat una sol·licitud de compareixença urgent del president Bauzá en el Parlament. "Exigim al president Bauzá que expliqui els canvis i concreti en alguna cosa aquest nou impuls que diu que vol donar al seu Govern", ha dit Armengol.

La socialista ha apuntat que Bauzá "ha de concretar en mesures quin és el nou projecte, quin és aquest impuls que vol donar al seu Govern i en quina direcció va?".

El PSIB-PSOE ha proposat a Bauzá que aprofiti aquest canvi per "fer del diàleg l'eix transversal de tota la seva política a les Illes Balears". "No poden seguir ni un minut més enfrontats a tothom: als sindicats, als empresaris, a la comunitat educativa.." ha dit Armengol. Ha proposat al president tot un seguit de polítiques que els socialistes estarien disposats a pactar.

"Demanam al president Bauzá que convoqui de forma urgent una mesa de diàleg amb empresaris i sindicats per pactar un pla de xoc urgent contra l'atur i amb mesures per estimular el creixement", ha dit.

En matèria de polítiques socials, els socialistes consideren que la consellera hauria d'anar immediatament a Madrid per evitar el nou retall que ja planeja fer el govern Rajoy. "S'ha de posar en marxa un Pla contra la pobresa i l'exclusió social a Balears", ha opinat Armengol.

El principal repte de la nova consellera d'Educació és ser capaç d'estructurar un Pacte per l'Educació que inclogui tots els agents. "Que deixin ja de parlar-se només entre ells i comencin a dialogar", ha dit Armengol.

En matèria econòmica, el PSIB-PSOE espera que el nou conseller sigui més reivindicatiu amb Madrid perquè arribin les inversions que el Govern central deu a Balears, incomplint l'Estatut d'Autonomia. I respecte als nous imposts, els socialistes esperen que Bauzá els retiri i posi en marxa una nova fiscalitat més progressiva i justa. "Pot ser que el president intenti carregar-li el mort dels nous imposts a l'ex-conseller Aguiló, però ell mateix els ha defensat molt en les seves intervencions parlamentàries", ha recordat Armengol.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube