Imprimeix
PDF

El PSOE demana la compareixença de Ana Mato en el Congrés per la mort d'un ciutadà senegalès sense targeta a Mallorca

logo rosaVicenç Thomàs: "Hi ha molts de dubtes, moltes preguntes que necessiten resposta. Per això el Partit Socialista ha demanat que doni explicacions la ministra de Sanitat"

El PSOE ha  demanat la compareixença de la ministra de Sanitat, Ana Mato, en la Comissió de Sanitat i Serveis socials del Congrés dels Diputats per donar explicacions sobre la mort d'un ciutadà senegalès sense targeta sanitària a Mallorca. Els socialistes consideren imprescindible que la ministra "informi de les mesures a adoptar i les circumstàncies de la mort" per tuberculosi d'aquest ciutadà que, segons les dades aparegudes fins ara, podria no haver rebut una atenció sanitària adequada.

El Grup Socialista en el Congrés dels Diputats demana també que la ministra doni explicacions "d'altres situacions conegudes de falta d'assistència o cobrament de la mateixa, en situacions en que la legislació vigent empararia la cobertura gratuïta".

Els socialistes consideren "molt greu" que aquesta persona, malalt de tuberculosi, pogués haver mort per la manca d'una bona atenció sanitària, degut a que no tenia targeta sanitària.  "Hi ha molts de dubtes, moltes preguntes que necessiten resposta. Per això el Partit Socialista ha demanat que doni explicacions la ministra de Sanitat", ha argumentat el portaveu adjunt socialista Vicenç Thomàs.

El PSIB-PSOE també ha demanat explicacions immediates al conseller de Salut del Govern, Martí Sansaloni, a través d'una proposició no de llei que es tramitarà en el Parlament amb caràcter d'urgència. Igualment, Thomàs ha demanat que el conseller comparegui en comissió per respondre algunes de les 77 preguntes escrites sobre atenció a persones sense targeta sanitària que estan registrades des del passat mes de setembre i el Govern no ha respost encara.

Aquest ciutadà senegalès podria ser una víctima mortal de la decisió del Govern Rajoy d'excloure els immigrants sense papers de l'assistència sanitària gratuïta, a Balears.  

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube