Imprimeix
PDF

El Ministeri de Justicia destinarà 34 milions d'euros entre 2011 i 2012 per construir nous jutjats a Eivissa, Maó i Manacor

El Ministeri de Justícia destinarà un total de 34 milions d'euros entre aquest any i el 2012 per construir un nou edifici de jutjats a Eivissa (18 milions), un nou Jutjat a Manacor (11 milions) i un nou Jutjat a Maó (5, 5 milions), segons ha anunciat el senador autonòmic del PSIB, Xavier Ramis. En una roda de premsa, Ramis ha remarcat que la inversió en matèria de Justícia que ha realitzat el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero a Balears supera en un 18 per cent, respecte al que van aportar les dues legislatures de José María Aznar, ja que"només en sis anys s'ha destinat 12,1 milions d'euros". 


   Així, ha recordat que aquestes inversions han anat dirigides, sobretot, a la remodelació dels diferents jutjats de Palma, entre els quals hi ha el de Via Alemanya, així com per a la reforma dels jutjats d'Inca i la construcció d'un nou jutjat a Maó.

   4Per la seva banda, el secretari de Relacions Institucionals del PSIB, Pablo Martín, ha assenyalat que aquestes inversions han estat possibles, gràcies al pla estatal de modernització de l'Administració de Justícia, dotat amb 600 milions d'euros i que el principal objectiu és la creació d' la nova oficina judicial que, segons ha recordat, començarà a funcionar aquest mateix any a Palma, com a experiència pilot.

   Respecte a la transferència de les competències de Justícia, Martín ha recordat que el Ministeri de Justícia xifra el cost efectiu del traspàs en 60 milions d'euros, "el que suposa 10 milions més", respecte a quan el Govern de Jaume Matas va iniciar les negociacions amb el Ministeri.

   No obstant, ha apuntat que malgrat que les relacions de la consellera d'Innovació, Justícia i Interior, Pilar Costa, i el ministre de Justícia, Francisco Caamaño, són "excel.lents", ha reconegut que fins a la pròxima legislatura autonòmica, no serà possible tancar definitivament les negociacions per al traspàs de les competències en matèria de material i de personal (funcionaris, però no jutges).

   En aquesta línia, ha apuntat que el que es tracta d'evitar és que el traspàs d'aquesta competència es faci de manera precipitada i, per tant, que el finançament que la Comunitat Autònoma rebi per fer-se càrrec de la Justícia no sigui suficient, el queobligui el Govern a aportar fons addicionals, tal com, segons ha recordat, va succeir amb el traspàs de la sanitat.

"TARDANÇA EN LA RESOLUCIÓ DELS ASSUMPTES JUDICIALS"

   Respecte a la nova oficina judicial, Martín ha recordat que està pensada per a "acabar amb una de les xacres principals en el nostre sistema de Justícia, com és la tardança en la resolució dels assumptes", tenint en compte que tant els jutjats i tribunals espanyols , com els de les Balears tenen una "saturació important que suposa que els assumptes no es resolguin en els terminis fixats per la legislació aplicable".

   D'altra banda, el secretari de Relacions Institucionals ha recordat que l'índex de places vacants a l'Administració de Justícia de Balears se situa en 15,05, xifra superior a la de la mitjana estatal (9,8). No obstant això, l'índex d'estabilitat (canvi de titular d'un Jutjat en els dos anys anteriors a 2010) se situa en el 33,3 per cent, percentatge inferior al 38,3 per cent nacional.

   Martín ha ressaltat que aquestes xifres posen de manifest que a Balears "costa cobrir les places vacants", si bé, "després els magistrats solen ser molt més estables en el canvi de destinació, en relació a la mitjana estatal".

   Pel que fa als assumptes tractats en els òrgans judicials durant el 2009, ha subratllat que a Balears se situava en 1.815 per cada 1.000 habitants, enfront dels 1.941 de mitjana nacional, el que suposa un 6,5 per cent menys.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube