Imprimeix
PDF

Joana Barceló aboga per convocar una cimera de presidents autonòmics per debatre un nou model turístic

12El Govern, sector i autonomies es comprometen a definir una estratègia nacional per a la renovació de destinacions madures 

Les comunitats autònomes advoquen per demanar al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que convoqui una Conferència de Presidents autonòmics per debatre i acordar un nou model turístic centrat que revaloritzi les destinacions.

Així ho ha detallat la consellera de Turisme i Treball, Joana Barceló, després de participar a Madrid en el Consell Espanyol de Turisme (CONESTUR), presidit pel ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián.

Barceló espera que pugui celebrar aquesta Conferència de Presidents autonòmics perquè seria positiu per al turisme, una activitat econòmica "molt transversal i, per això mateix, important" per a l'economia.

A més, ha detallat que aquest nou model a definir ha de marcar el camí per augmentar la rendibilitat empresarial, la despesa turística i l'ocupació. També contribuirà a incorporar més joves formats al mercat laboral, créixer en el compromís de RSC a les empreses i augmentar la sostenibilitat ambiental de les zones turístiques.

La consellera ha indicat que durant aquesta reunió, tant les institucions públiques com les entitats privades, han acordat una declaració conjunta per impulsar una Estratègia Nacional de Destinacions Turístiques Madures.

Això suposarà el desenvolupament d'un nou model turístic al litoral mitjançant el Pla Turisme Litoral segle XXI, basat en la modernització de zones madures al litoral mediterrani, Balears i Canàries.

Per Barceló, això suposa un "pas molt important" per a la reconversió i revalorització de les destinacions que pateixen obsolescència en la seva oferta turística, aspecte que és "estratègic" per a aquesta activitat econòmica.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube