Imprimeix
PDF

El PSIB considera que els ciutadans de les Balears sabran "apreciar" els èxits del Govern

16El secretari de Relacions Institucionals del PSIB, Pablo Martín, ha considerat que els ciutadans de les Balears "no són imbècils", de manera que, al seu parer, sabran "apreciar" els èxits del Govern, de manera que "no pot ser que quan les coses vagin malament la culpa sigui de l'Executiu que vagin bé, com la caiguda de l'atur i la previsió que la propera temporada turística sigui la millor dels últims deu anys, no sigui gràcies a la seva gestió ".

En una roda de premsa, Martín ha recalcat que hi ha "exemples clars" sobre qui són els polítics que es "preocupen" per tal que aquesta societat "avanci", en referència als dirigents del seu partit, i, per contra, "qui són els que posen pals a les rodes per perjudicar les formacions que estan governant i també als ciutadans de les illes ".
En aquesta línia, ha criticat la "inèrcia perversa" en què, segons el seu parer, s'han introduït els populars al llarg de la crisi econòmica, ja que "com més dolentes han estat les dades de l'ocupació i les circumstàncies per als espanyols, millors han estat les coses per a ells ".
Respecte a la decisió del president del Govern central de no presentar-se a la reelecció en les pròximes eleccions generals del 2012, Martín ha indicat que "probablement", Zapatero ha estat el president que "més ha fet en la història de la democràcia per Balears" .
Així, ha destacat que Zapatero "ha implantat el nou sistema de finançament de les Comunitats Autònomes, que ha permès corregir la diferència de fins a 21 punts de desigualtat que hi havia a Balears respecte a la mitjana estatal", i alhora "incrementar els descomptes aeris per residents del 33 al 50 per cent ".
A més, ha afegit que també ha estat el president que "ha permès la bonificació de les taxes aeroportuàries de fins a un 50 per cent, mentre que el Govern ha signat amb els Consells Insulars els convenis de 587.600.000 d'euros en matèria de carreteres i amb el Govern un conveni de 443 milions en matèria ferroviària ".
"Qualsevol d'aquestes dades enfosqueix totalment qualsevol política que hagi pogut dur a terme el PP en tota la seva història, fins i tot quan la situació econòmica era totalment diferent", ha ressaltat, alhora que ha recordat que amb l'actual executiu central es va pactar que la deute històric a Balears pujàs a 2.800 milions d'euros, fet que suposa fins a 400 milions d'euros anuals durant un període de set anys.
Per Martín, aquestes dades són conegudes pels ciutadans, els quals, segons ell, "sabran valorar en la seva justa mesura" en els pròxims comicis ", i per tant " podran preguntar-se què és el que ha fet el PP, ja que tampoc tinc molt clar quin és el seu pla alternatiu o de quina manera ha ajudat a contribuir a totes aquestes coses ", tenint en compte que aquesta formació" va votar al Congrés en contra del nou sistema de finançament autonòmic ".
POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ
D' banda, el dirigent socialista ha ressaltat que durant la legislatura de Zapatero, els hotelers de Balears s'han beneficiat de prop de 500 dels 1.000 milions d'euros del Pla Renove Turisme, mentre que, d'altra banda, ha afegit que el Pla E ha aconseguit "mantenir 40.000 llocs de treball a les illes".
Així mateix, Martín ha destacat que l'antic programa temporal de protecció per desocupació i inserció (PRODI) va beneficiar 18.800 desocupats de l'arxipèlag, mentre que, actualment, entre 5.000 i 6.000 persones estan percebent a les illes l'ajut econòmic del 'Programa Prepara' per els aturats que esgoten la seva prestació d'atur, que va ser implantat el febrer en substitució del PRODI.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube