Imprimeix
PDF

Ramis destaca els efectes positius per a Balears que presenta el nou projecte de Llei de Residus

17El senador del PSOE per les Balears, Xavier Ramis, ha destacat els efectes netament positius que tindrà per a Balears el projecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats, que estableix per al 2015, entre altres, la recollida separada i impulsa els sistemes de dipòsit, separació bioresidus i retorn.

Ramis ha explicat que aquesta llei incorpora a més objectius quantificats per a la reutilització i reciclatge (d'un 50% dels residus domèstics per al 2020, percentatge que s'eleva al 70% per als de construcció i demolició) i involucra en la prevenció i en l'organització de la gestió al productor de, ampliant-li la responsabilitat.
Segons el senador es tracta d' "una llei que contempla especialment les particularitats i necessitats de cada comunitat, especialment aquelles com les Balears, atès que s'ha elaborat a través d'un procés obert de participació i diàleg amb comunitats autònomes, entitats locals, organitzacions socials i els sectors empresarials implicats" .
També ha destacat que aquesta normativa "simplifica i modernitza la legislació existent" en derogar l'anterior Llei de Residus, al mateix temps que trasllada a l'ordenament espanyol la Directiva Marc de Residus.
De la mateixa manera, la futura llei estableix un ordre de jerarquia en la gestió de residus i garanteix el tractament dels mateixos actualitzant-ne el règim jurídic i delimitant-ne les obligacions de productors i empreses gestores.
Un dels aspectes més innovadors del projecte, segons Ramis, consisteix en la implantació d'un registre únic de producció i gestió, millorant la transparència, informació i coordinació amb comunitats autònomes i ajuntaments, a més de simplificar la tramitació i establir plans i programes de prevenció i gestió per millorar l'eficàcia del procés.

Share in MenéameShare in TuentiBuzz it!FacebookTwitter

destacat 3

destacat 4

Afilia't al PSIB

No t'ho pensis més i vine

al Partit Socialista.

 

Afilia't

Contacta

Contacta amb nosaltres!

balears@psib-psoe.org

Contacta

Seguix-nos a facebook
Seguix-nos a twitter
Seguix-nos a youtube